Παραδοχή Αβραμόπουλου ότι σιώπησε στο Κολέγιο των Επιτρόπων για την «προβληματική» κατ’ αυτόν Συμφωνία!

Παραδοχή Αβραμόπουλου ότι σιώπησε στο Κολέγιο των Επιτρόπων για την «προβληματική» κατ’ αυτόν Συμφωνία!

Έπρεπε να περάσουν επτά μήνες από την ημέρα που οι Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας υπέγραψαν στους Ψαράδες τη Συμφωνία των Πρεσπών και να φτάσουμε στο παρά ένα της έγκρισής της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να αποφασίσει ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, να τοποθετηθεί για αυτήν.

Και τι είπε ο κ. Αβραμόπουλος; Ότι «Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ισόρροπη και ως εκ τούτου, προβληματική». Ότι «Είναι άλλο ο γεωγραφικός προσδιορισμός που όλες οι κυβερνήσεις συμφωνήσαμε και άλλο ο ιστορικός προσδιορισμός, που επιχειρείται μέσω της συμφωνίας». 

Και ότι «Εθνότητα και γλώσσα σημαίνουν εθνική υπόσταση και δίνουν λαβή για αλυτρωτικές εθνικιστικές πολιτικές». Και ως κερασάκι στην τούρτα ο κ. Αβραμόπουλος έβαλε και το γνωστό θέμα της εθνικής συνεννόησης την οποία κατά τον ίδιο δεν επεδίωξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τι δε λέει όμως ο κ. Αβραμόπουλος; Αυτό που ο ίδιος έχει παραδεχθεί αρκετές φορές, (τη μία βρισκόταν στο αεροπλάνο από Βρυξέλλες σε Αθήνα με άλλους Έλληνες ευρωβουλευτές), ότι στην πρώτη μετά τις Πρέσπες συνεδρίαση της Κομισιόν, όταν και η Συμφωνία έγινε ομόφωνα δεκτή με ενθουσιασμό από το Κολέγιο των Επιτρόπων, ο ίδιος σιώπησε!

Μάλιστα το Documentonews γνωρίζει ότι κάθε φορά που ο κ. Αβραμόπουλος πιέζονταν να πάρει θέση υπέρ της Συμφωνίας απαντούσε ότι από τη στιγμή που η απόφαση της Κομισιόν ήταν ομόφωνη είναι αυτονόητο ότι και ο ίδιος συμφωνούσε!

Γι αυτό άλλωστε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είπε σήμερα ότι η επίσημη θέση της Επιτροπής είναι αυτή που εκφράζεται από τον Πρόεδρό της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και από τους αρμόδιους Επιτρόπους, Φεντερίκα Μογκερίνι και ΓΙοχάνες Χαν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι αποφάσεις στο Κολέγιο των Επιτρόπων πάρθηκαν ομόφωνα!

O εκλεγμένος στο παρελθόν με τη ΝΔ στην ευρωβουλή M. Σχοινάς, αισθάνθηκε την ανάγκη να επαναλάβει την τότε ομόφωνη (παρουσία του Δ. Αβραμόπουλου) θέση της Επιτροπής ότι οι Πρέσπες «είναι μια ‘’σημαντική’’ Συμφωνία, η οποία επιλύει μία από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή και δίνει την ευκαιρία να ξεπεραστεί το παρελθόν και να υπάρξει συμφιλίωση όχι μόνο στην περιοχή αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της». Ο κ. Αβραμόπουλος δεν αισθάνεται την ανάγκη να μας πει πότε ακριβώς εξέφρασε στην Κομισιόν τις διαφωνίες του για τη Συμφωνία;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter