Παραδοχή FBI: Γνωρίζαμε για τον μακελάρη της Φλόριντα αλλά «δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο»

Παραδοχή FBI: Γνωρίζαμε για τον μακελάρη της Φλόριντα αλλά «δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο»

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία παραδέχθηκε σήμερα ότι δεν εφάρμοσε το πρωτόκολλο που όφειλε, αφού είχε λάβει πληροφορίες τον Ιανουάριο που σχετίζονταν με τον βαθμό επικινδυνότητας του Νίκολας Κρουζ, του 19χρονου που σκότωσε την Τετάρτη 17 ανθρώπους σε ένα Λύκειο της Φλόριντα.

Το FBI διευκρίνισε ότι είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα την 5η Ιανουαρίου, στην ειδική γραμμή πληροφοριών, από πρόσωπο του περιβάλλοντος του Κρουζ, ο οποίος περιέγραφε την αποκλίνουσα συμπεριφορά του 19χρονου και την πρόθεσή του να σκοτώσει ανθρώπους, μεταξύ άλλων μέσα σε ένα σχολείο.

Αυτή την πληροφορία «θα έπρεπε να την διαχειριστούμε ως μια πιθανή απειλή» και θα «έπρεπε να ενημερωθεί το γραφείο του FBI στο Μαϊάμι, το οποίο θα αναλάμβανε να διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες», συμπλήρωσε το FBI σε μια ανακοίνωση.

Αντιθέτως, η πληροφορία δεν διαβιβάστηκε ποτέ κι επομένως η έρευνα δεν διεξήχθη ποτέ, παραδέχθηκε η ομοσπονδιακή αστυνομία. Εν συντομία, «το πρωτόκολλο που έπρεπε να εφαρμοστεί δεν τηρήθηκε» υπογραμμίζεται.

Ο πληροφοριοδότης, τον οποίο δεν κατονομάζουν οι αμερικανικές αρχές, είχε λεπτομερώς περιγράψει ότι ο Κρουζ είχε στην κατοχή του όπλα κι ότι αναρτούσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απειλητικά μηνύματα.

Σε μια δήλωση που εκδόθηκε μαζί με την ανακοίνωση του FBI, ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Κρίστοφερ Ρέι δεσμεύτηκε να «ερευνήσει εις βάθος το πρόβλημα» και είπε πως είναι έτοιμος να επανεξετάσει το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter