Παραδοχή για «συστημικές ελλείψεις» των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο από τη G20

Παραδοχή για «συστημικές ελλείψεις» των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο από τη G20

Η πανδημία του κορονοϊού αποκάλυψε “τις συστημικές ελλείψεις” των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο, εκτίμησε η G20, χωρίς να αναφερθεί στην απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Οι υπουργοί Υγείας των 20 χωρών με τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες πραγματοποίησαν χθες Κυριακή τηλεδιάσκεψη, την οποία οργάνωσε η Σαουδική Αραβία που έχει αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία της G20, η οποία έχει δεχθεί επικρίσεις για τη σιωπή της απέναντι στην πανδημία.

“Οι υπουργοί Υγείας παραδέχθηκαν ότι η πανδημία covid-19 έφερε στο φως τις συστημικές αδυναμίες των συστημάτων υγείας”, επεσήμαναν οι υπουργοί σε κοινή του ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης.

“Αποκάλυψε επίσης ότι η διεθνής κοινότητα είναι ευάλωτη στον τρόπο που προλαμβάνει και αντιμετωπίζει την απειλή μιας πανδημίας”, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Οι υπουργοί Υγείας υπογράμμισαν την ανάγκη να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των συστημάτων υγείας μέσω της κοινοποίησης πληροφοριών.

Όμως η G20 δεν αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε την προηγούμενη Τετάρτη η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ, τον οποίο κατηγόρησε ότι απέτυχε στη διαχείριση της επιδημίας και ότι υποστήριξε πολύ την Κίνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter