Παραδοχή ήττας από Πέτσα: Μετά τον σάλο δεν δίνει λεφτά στο ανύπαρκτο blog του Φουρθιώτη;

Παραδοχή ήττας από Πέτσα: Μετά τον σάλο δεν δίνει λεφτά στο ανύπαρκτο blog του Φουρθιώτη;

Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκαν Στέλιος Πέτσας και κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις αποκαλύψεις του Documento καθώς, όπως προκύπτει από τη λίστα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, είχαν δώσει εντολή να καταβληθούν συνολικά 5.000 ευρώ στο blog – φάντασμα του Φουρθιώτη και το σάιτ του apokaliptikalive.gr.

Όμως, όπως καταγράφεται στη “μαγειρεμένη” λίστα Πέτσα, εμφανίζεται να υπάρχει μηδενική τιμολόγηση και για τα δυο ΜΜΕ συμφερόντων του Φουρθιώτη.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο τί ακριβώς έχει συμβεί με το protieidisi.com, το blog των δυο αναρτήσεων (εκ των οποίων η μια ήταν το μπάνερ διαφήμισης “Μένουμε Ασφαλείς”) του Φουρθιώτη που έγινε το σήμα κατατεθέν της «πέτσινης» διαφημιστής καμπάνιας.

Άραγε πήρε ή δεν πήρε χρήματα; Γιατί δεν υπάρχει τιμολόγηση του ποσού για το οποίο υπήρχε ήδη εντολή;

Όπως φαίνεται στη λίστα, είχε δοθεί εντολή να εκταμιευθεί το ποσό των 1.000 ευρώ στο blog, κάτι που εμφανίζεται να μην έχει γίνει αφού στις δύο τελευταίες στήλες (τιμολογημένο ποσό – προ κρατήσεων και συνολική αξία με ΦΠΑ) καταγράφεται μηδενικό ποσό.

Η συγκεκριμένη τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση φαίνεται να αποδεικνύει το «μαγείρεμα» της λίστας.

Διαβάστε: Ο Πέτσας έδωσε διαφήμιση σε blog του Μένιου Φουρθιώτη που δημιουργήθηκε γι΄αυτό τον σκοπό

Έχει τεράστια σημασία το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε δώσει ήδη την εντολή να καταβληθούν τα χρήματα στο blog, πιστεύοντας μάλλον ότι δεν θα πιαστεί στα πράσα.

Οι αποκαλύψεις του Documento απέδειξαν την αλά – ΚΕΕΛΠΝΟ προσπάθεια του Πέτσα και της ΝΔ να μοιράσει εκατομμύρια ευρώ ακόμη και σε ανύπαρκτα ΜΜΕ και έφεραν στο φως τη συγκεκριμένη περίπτωση Φουρθιώτη.

Ό,τι συνέβη για το blog “βιτρίνα” του Φουρθιώτη φαίνεται να έγινε και για το δεύτερο σάιτ του παρουσιαστή. Ο λόγος για το apokaliptikalive.gr για το οποίο υπήρχε εντολή να εκταμιευθεί το ποσό 4.000 ευρώ.

Τελικά, όπως προκύπτει από τη δεύτερη λίστα Πέτσα με τα ποσά, τα 4.000 ευρώ, εμφανίζονται να μην έχουν τιμολογηθεί. Κάτι που με την πρώτη ανάγνωση δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν έχουν δοθεί τα χρήματα αλλά ότι τα χρήματα δεν έχουν ακόμη τιμολογηθεί.

Το σαιτ και το blog “φάντασμα” του Φουρθιώτη, όπως παραδέχεται και η ίδια η κυβέρνηση στη λίστα που έδωσε σήμερα με τα ποσά στη δημοσιότητα, φιλοξένησαν την καμπάνια.

Είναι δεδομένο δηλαδή ότι αποφασίστηκε τα ΜΜΕ αυτά να συμμετέχουν στις καμπάνιες για τον κορονοϊό. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τις εντολές πληρωμών που υπάρχουν καταχωρημένες στη λίστα.

Σε σημείωσή της στο τέλος της λίστας η κυβέρνηση εξηγεί πως το ποσό των 0,00 ευρώ που εμφανίζεται σε έξι περιπτώσεις (δυο εκ των οποίων τα ΜΜΕ του Φουρθιώτη) «φιλοξένησαν κανονικά την εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης για τον Covid-19, αλλά δεν έχουν καμία αξίωση οικονομική ή άλλου είδους, που να απορρέει ή να σχετίζεται με τη συμμετοχή τους σε αυτήν, καθώς δεν απέστειλαν τιμολόγιο».

Με απλά λόγια; Αφού η κυβέρνηση και ο Φουρθιώτης (στην προκειμένη περίπτωση) πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, φαίνεται να συμφωνήθηκε να μην πέσει και άλλο αλάτι στην πληγή.

Έτσι, ο παρουσιαστής, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης, δεν αξιώνει καμία οικονομική αξίωση.

Πρόκειται βέβαια και για μια απροκάλυπτη παραδοχή της ήττας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προσωπικά του Στέλιου Πέτσα αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να μοιράσουν τα εκατομμύρια ευρώ των φορολογούμενων πολιτών.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει εντολή πληρωμής ύψους 5.000 ευρώ σε ένα ανύπαρκτο blog και ένα σάιτ μηδαμινής επισκεψιμότητας για να ενημερώσουν τους πολίτες για τον κορονοϊό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter