Παραδοχή Λιβάνιου για δρομολόγηση απολύσεων στα κανάλια

Παραδοχή Λιβάνιου για δρομολόγηση απολύσεων στα κανάλια

Στην παραδοχή πως το νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή προβλέπει τη μείωση του προσωπικού στα κανάλια προχώρησε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, δικαιώνοντας την κριτική της αντιπολίτευσης για δρομολόγηση απολύσεων.

«Ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε» παραδέχτηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, καθώς οι 400 υπάλληλοι με εξαρτημένη μορφή εργασίας που επέβαλε ο νόμος Παππά στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών θα μειωθούν σε 340 εργαζόμενους και 60 από συναφείς εταιρίες. «Είναι υποχρέωση της πολιτείας να ελέγχει ότι τηρείται η νομοθεσία» υποστήριξε σχετικά με την κριτική που δέχτηκε για επικράτηση ελαστικών μορφών εργασίας.

Για το νέο «δώρο» έμμεσης απαλλαγής των καναλαρχών από την συμβατική υποχρέωση καταβολής ετήσιων δόσεων ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες μέσω έκπτωσης 98% και μόνη προϋπόθεση τις επενδύσεις σε εξοπλισμό, ο κ. Λιβάνιος απάντησε θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε μειώσει το φόρο διαφήμισης από το 20% στο 5% λίγο πριν τις ευρωεκλογές. «Όταν τα κάνει η πρώτη φορά αριστερά είναι καλά;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τα ΜΜΕ και τους εργαζομένους, όπως όλους τους κλάδους.

Σε σχέση με την προκλητική ρύθμιση για την απελευθέρωση μισθών σε ΕΡΤ και ΑΠΕ, ο υφυπουργός επικαλέστηκε τη μισθολογική κατάσταση που επικρατεί στα ιδιωτικά ΜΜΕ. «Πρέπει να υπάρχει κίνητρο», ήταν η δικαιολογία που παρέθεσε, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αμείβεται ένας παρουσιαστής με μόλις 1.100 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter