Παραδοχή Λιβάνιου για την «ντιρεκτίβα της συγκάλυψης» στην ΕΡΤ

Παραδοχή Λιβάνιου για την «ντιρεκτίβα της συγκάλυψης» στην ΕΡΤ

Δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του καθοδηγητικού εγγράφου για τον τρόπο προβολής από την ΕΡΤ της «κορονομάζωξης» Μητσοτάκη στην Ικαρία αλλά και της παραίτησης Λιγνάδη ο Θεόδωρος Λιβάνιος στη Βουλή, αποδίδοντας τη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου σε «κάποιον ανόητο ή προβοκάτορα».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δεν διέψευσε την ύπαρξη της ντιρεκτίβας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αντιτείνοντας πως το επίμαχο γεύμα του πρωθυπουργού στον Εύδηλο Ικαρίας προβλήθηκε από τα δελτία ειδήσεων ΕΡΤ και ασκώντας κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Μάλιστα, απέδωσε την ύπαρξη της φωτογραφίας σε «κάποιον ανόητο, προβοκάτορα ή καλοθελητή».

«Η ντιρεκτίβα της συγκάλυψης δεν έλεγε να μην παίξουν πλάνα»

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Μάριος Κάτσης υποστήριξε ότι ο υφυπουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση και γι’ αυτό επιχειρεί να θολώσει τα νερά. Επ΄ αυτού, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σχολίασαν ότι «η ντιρεκτίβα της συγκάλυψης δεν έλεγε να μην παίξουν πλάνα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, αλλά να μην παίξουν πλάνα από την παρουσία του πρωθυπουργού στην βεράντα Στεφανάδη».

Κατά τα λεγόμενά τους, τέτοια πλάνα δεν έπαιξαν στα δελτία ειδήσεων, κάτι που αποδεικνύει πως «η διοικητική ιεραρχία της ΕΡΤ φρόντισε το φιρμάνι να εφαρμοστεί πλήρως». Πρόσθεσαν δε πως η ΕΡΤ είχε στείλει δικό της συνεργείο στην Ικαρία, θέτοντας το ερώτημα αν η δημόσια τηλεόραση έχει δικά της πλάνα από το «κορονογλέντι». «Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έχουν γίνει για αυτές τις πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές ΥΕΝΕΔ» συμπέραναν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter