Παραδοχή Μαρκόπουλου στην Προανακριτική: Καλούνται μάρτυρες για τα… μάτια του κόσμου

Παραδοχή Μαρκόπουλου στην Προανακριτική: Καλούνται μάρτυρες για τα… μάτια του κόσμου

Σε μία ενδιαφέρουσα παραδοχή φέρεται να προχώρησε ο πρώην δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος» και βουλευτής της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλος, λέγοντας -σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι κλήθηκαν μόλις δύο μάρτυρες από τους 13 που έχει προτείνει ο ερευνώμενος Δ. Παπαγγελόπουλος «για να μην πει κανείς ότι δεν καλούμε μάρτυρες».

Την ειλημμένη απόφαση παραπομπής του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης πριν καν να ακουστούν οι απαντήσεις του, γεγονός που συνιστά ευθεία καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας του ερευνώμενου, φέρεται να παραδέχτηκε ο Δ. Μαρκόπουλος απαντώντας στην κριτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη της συντριπτικής πλειονότητας των μαρτύρων που έχουν προτείνει προς κατάθεση οι «ύποπτοι».

«Εμείς καλέσαμε τους εν λόγω μάρτυρες για να μην πει κανείς ότι δεν καλούμε μάρτυρες» φέρεται να είπε -σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ο βουλευτής της ΝΔ, με την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δ. Αυγέρη, να επισημαίνει: «Μόλις επιβεβαιώσατε ότι είναι προσχηματική η πρόσκληση και ότι η επιλογή δεν έγινε με κριτήριο της διερεύνηση της αλήθειας». Παράλληλα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας, φέρεται να τόνισε: «Έχετε μια καταγγελία και δεν καλείτε τους μάρτυρες που προτείνει ο εγκαλούμενος; Κύριε Πλεύρη και κύριοι της ΝΔ, το ολίσθημά σας δεν έχει όρια…».

Ρυθμιστής τη στάσης του ΣΥΡΙΖΑ η κλήση Ζαγοραίου – Καλούδη

Αποσύροντας τα λοιπά ονόματα της λίστας μαρτύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα κλήσης προς εξέταση του πρώην προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, και του πρώην επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, Γιώργου Καλούδη. Οι δύο εισαγγελείς ασχολήθηκαν διεξοδικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και γνωρίζουν κάθε πτυχή της. Έτσι, ΝΔ – ΚΙΝΑΛ θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πληροφορηθούν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για το αν υπήρχαν μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου ως προς την στοχοποίηση του Σ. Μιωνή με φόντο την πολύκροτη λίστα του παραδείσιου επιχειρείν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, η υιοθέτηση ή η απόρριψη του αιτήματος από την πλευρά της πλειοψηφίας αναμένεται να κρίνει και την εν γένει στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Η κατάθεση Σταμαδιάνου

Κανένα τηλεφώνημα ή παρέμβαση από τον Δ. Παπαγγελόπουλο δεν κατήγγειλε κατά τη σύντομη κατάθεσή του στην Επιτροπή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετείου Αθηνών, Κων. Σταμαδιάνος, ο οποίος κλήθηκε μετά από αίτημα του ερευνώμενου πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης.

Ακολουθεί η φερόμενη στιχομυθία όπως αυτή παρατέθηκε από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

Πλεύρης: Έχετε δεχτεί πίεση από Παπαγγελόπουλο; Γνωρίζετε τα περί Ρασπούτιν;

Σταματιάνος: Με τον κ. Παπαγγελόπουλο είχαμε συνυπάρξει στο Πρωτοδικείο το 2002. Ουδέποτε έχω επικοινωνήσει ή με έχει πάρει τηλέφωνο. Ό,τι γνωρίζω, το γνωρίζω από τον Τύπο και την τηλεόραση. Δεν έχω να καταθέσω κάτι.

Πηγές ΚΙΝΑΛ: Κατάθεση – εξπρές

Κατά τις πηγές του ΚΙΝΑΛ, ο Δ. Παπαγγελόπουλος αιτήθηκε την κλήση μάρτυρα (σ.σ. του κ. Σταμαδιάνου), ο οποίος δεν είχε τίποτα να δηλώσει. «Σε λιγότερο από ένα τέταρτο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Κ. Σταμαδιάνου. Καμία εισαγωγή στην Επιτροπή δεν έγινε από τον μάρτυρα» σημειώνουν οι πηγές του ΚΙΝΑΛ και υπογραμμίζουν το γεγονός ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετείου Αθηνών δήλωσε ότι δεν έχει καμία γνώση για τις διερευνώμενες πράξεις. «Δήλωσε ότι έχει θετική άποψη για τον κ. Ιωάννη Αγγελή και για την κ. Ελένη Ράικου και ότι ουδέποτε άκουσε κάτι αρνητικό για εκείνους, όπως και για τους Αθανασίου, Τσατάνη και Κυβέλου» καταλήγουν οι πηγές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter