Παραδοχή Μέι: Δεν έχω στήριξη από τη βουλή για το Brexit

Παραδοχή Μέι: Δεν έχω στήριξη από τη βουλή για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι παραδέχτηκε πως δεν έχει την απαραίτητη υποστήριξη από τους βουλευτές της για να ξαναφέρει για τρίτη φορά προς ψηφοφορία τη συμφωνία της για Brexit.

Ωστόσο, διευκρίνισε μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι συνεχίζει τις επαφές με βουλευτές προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη και να προχωρήσει σε ψηφοφορία.

H Mέι προειδοποίησε για μια πιθανή αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. 

«Πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα των δύσκολων επιλογών που έχουμε μπροστά μας », είπε για να προσθέσει: «Δεν θα έχουμε έξοδο χωρίς συμφωνία, παρά μόνο εάν το αποφασίσει το κοινοβούλιο»

«Αλλά το συμπέρασμα παραμένει. Αν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία αυτήν την εβδομάδα και δεν είναι προετοιμασμένο για την περίπτωση του no deal, θα πρέπει να ζητήσουμε μεγαλύτερη παράταση», πρόσθεσε η Μέι και τόνισε: Ένα αργό Brexit μετά τις 22 Μαΐου, θα αναγκάσει τον βρετανικό λαό να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε το Brexit».

Η Τερέζα Μέι είχε επικοινωνία με την επικεφαλής του βορειο-ιρλανδικού κόμματος DUP, ‘Αρλιν Φόστερ, σε μία προσπάθεια να μεταπείσει το κόμμα και να στηρίξει την συμφωνία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αλλαγή.

Σε σημερινή ενημέρωση, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν τέθηκε από τα μέλη του το θέμα της παραίτησης της πρωθυπουργού, ενώ σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν ενδεικτικές ψηφοφορίες που θα αναδείξουν την πλειοψηφία υπέρ μίας πρότασης για το Brexit στη Βουλή (όπως προβλέπει η τροπολογία του βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος, Όλιβερ Λέτουιν), απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε την κατάσταση.

«Δένοντας τα χέρια της κυβέρνησης κατά αυτό τον τρόπο, καταλαμβάνοντας τον έλεγχο της διαδικασίας του κοινοβουλίου, θα είχε επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η χώρα και στην ισορροπία των δυνάμεων και στις ευθύνες των δημοκρατικών μας θεσμών» απάντησε ο εκπρόσωπος σχετικά με το πως βλέπει η Τερέζα Μέι την συγκεκριμένη κίνηση.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και το περιεχόμενο της δήλωσης που θα κάνει αργότερα σήμερα στη Βουλή η Τερέζα Μέι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter