Παραδοχή Μηταράκη για προσφυγικό: «Πολύ μεγάλο το πρόβλημα στα νησιά»

Παραδοχή Μηταράκη για προσφυγικό: «Πολύ μεγάλο το πρόβλημα στα νησιά»

Στην παραδοχή του επιτελικού αδιεξόδου που έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προχώρησε ο Νότης Μηταράκης, ομολογώντας ότι το πρόβλημα στα νησιά είναι «πολύ μεγάλο» λόγω της μη επίσπευσης των επιστροφών στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο αλλά και της αργής εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια την τροπολογία για την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον εθνικό συντονιστή Αλκιβιάδη Στεφανή, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχτηκε μεν τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, αλλά υπερασπίστηκε τις κυβερνητικές επιλογές παρά τις πολλές και εξόφθαλμες διαχειριστικές παλινωδίες. «Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ίδια από την πρώτη στιγμή» ισχυρίστηκε και αναφέρθηκε στη φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, τις επιστροφές, τη λειτουργία των νέων κέντρων και τη διεθνοποίηση του ζητήματος στην ΕΕ.

Ως προς τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη Λέσβο, ο Ν. Μηταράκης υπεραμύνθηκε τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης από την ΕΛ.ΑΣ, ενώ ευθυγραμμιζόμενος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έκανε λόγο για ενδεχόμενη υποκίνηση της κινητοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την τροπολογία -που έχει τη μορφή μίνι νομοσχεδίου- «δημόσια κοινοβουλευτική παραδοχή του επιτελικού μπάχαλου» που επικρατεί στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση «έσπειρε προεκλογικά ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την αστυνομική αντιμετώπιση με χημικά της καθιστικής διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα χθες στη Λέσβο από πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ επέκρινε και τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές εναλλαγές των διαχειριστικών όρων του προσφυγικού/μεταναστευτικού. «Το πρόβλημα το δημιουργήσατε εσείς και η ακροδεξιά λογική σας» είπε, αποκαλώντας τον Ν. Μηταράκη «δημοσιογράφο» που ήρθε στη Βουλή για να παραθέσει διαπιστώσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter