Παραδοχή Πέτσα: Μητσοτάκης – Ερντογάν δεν είπαν τίποτα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Παραδοχή Πέτσα: Μητσοτάκης – Ερντογάν δεν είπαν τίποτα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Καμία συζήτηση για τις συνεχείς παραβιάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο δεν συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στην Νέα Υόρκη όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ρώτησε εύλογα τον κ. Πέτσα αν υπήρχε κάποια αντίδραση από τον Ταγίπ Ερντογάν όταν του έθεσε ο κ. Μητσοτάκης το ζήτημα των συνεχών παραβιάσεων στο Αιγαίο που έχει γίνει καθημερινότητα πια από την τουρκική πλευρά θεωρώντας αυτονόητο πως οι δύο τους θα συζητούσαν ένα τόσο σημαντικό θέμα για την Ελλάδα.

Ωστόσο, η απάντηση που πήραν δεν ήταν μάλλον αυτή που περίμεναν να ακούσουν. 

«Η σημερινή συνάντηση έμεινε στα θέματα που είπαμε και πριν δηλαδή προσφυγικό, Κυπριακό, οικονομικής συνεργασίας, αντιμετώπισης θρησκευτικών συμβόλων. Δεν πήγαμε σε θέματα όπως αυτά που αφορούν το Αιγαίο. Δεν συζητήθηκαν ζητήματα του Αιγαίου. Κοιτάζουμε να χτίσουμε σε μια θετική και ειλικρινή πρώτη συνάντηση μια θετική ατζέντα και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Αντίθετα, όπως είπε ο κ. Πέτσας συζητήθηκε το κυπριακό ζήτημα, το προσφυγικό και κάποια άλλα οικονομικά θέματα. 

Και συμπλήρωσε:

«Βασική υπόθεση ήταν να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το ανεβαίνουν οι προσδοκίες, χωρίς να υπάρχει κάτι χειροπιαστό και αυτό το χειροπιαστό, εννοώ, ένα καλύτερο κλίμα που θα αποτυπώνεται και στα ζητήματα που θα συζητηθούν στο ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας μένει να το διαμορφώσουν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών. Σε λίγους μήνες μπορούμε να πούμε κάτι πιο συγκεκριμένο.»

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 4:40

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter