Παραδοχή υπουργείου Εργασίας ότι εκκρεμούν πάνω από 170.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις

Παραδοχή υπουργείου Εργασίας ότι εκκρεμούν πάνω από 170.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απάντησε χθες για τις εκκρεμείς συντάξεις σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γ. Μουλκιώτη, και παραδέχτηκε ότι χωρίς κύρια σύνταξη παραμένουν ακόμα περίπου 117.000 αιτούντες συνταξιούχοι, όπως και άλλοι 57.000 χωρίς την επικουρική σύνταξη.  

Είπε συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις κύριων συντάξεων την 30η/6/2020 ήταν 117.876 και οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις επικουρικών συντάξεων ήταν 57.101 (αιτήσεις με απόφαση κύριας σύνταξης)».

Ο υφυπουργός Εργασίας έσπευσε να δικαιολογήσει αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση λέγοντας πως «θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η παρατήρηση του διοικητή του e-ΕΦΚΑ πως, λόγω δυσλειτουργιών που προκάλεσε η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση στη διαχείριση και στην ορθή καταχώρηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης, στην παρούσα φάση καθίσταται δυνατή μόνο η προσωρινή εκτίμηση του ορθού πλήθους των εκκρεμοτήτων», και πρόσθεσε ότι «η οριστικοποίηση του πλήθους αναμένεται στο τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου 2020, οπότε και θα ανακοινωθεί». Όπως είπε ο κ. Τσακλόγλου, «λόγω της πανδημίας, μεγάλο μέρος των αιτήσεων συνταξιοδότησης υποβλήθηκε και ταχυδρομικά με αποτέλεσμα να καθίσταται απαραίτητη η διαδικασία διασταύρωσης για τον εντοπισμό των διπλά (ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά) υποβληθέντων αιτήσεων».

Το ερώτημα είναι βέβαια πώς επιβιώνουν οι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που εδώ και πολλούς μήνες αναμένουν τη σύνταξή τους. 

Μυστικά & Documento

29/09/2022, 13:12
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter