Παραδοχή Λοβέρδου για κυβερνητική ευθύνη και ρουσφέτια στον ΟΣΕ – «Άδειασμα» σε Οικονόμου, «αιχμές» για Καραμανλή (Video)

Παραδοχή Λοβέρδου για κυβερνητική ευθύνη και ρουσφέτια στον ΟΣΕ – «Άδειασμα» σε Οικονόμου, «αιχμές» για Καραμανλή (Video)

Αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή της αποποίησης ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη πήρε ο «γαλάζιος» βουλευτής, Γιάννης Λοβέρδος. «Φυσικά έχει ευθύνη η κυβέρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Επικαλούμενος διαμαρτυρίες πολιτών που φτάνουν στο πολιτικό του γραφείο, μίλησε για «δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας», επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ορισμένα πολιτικά πρόσωπα που πρέπει να πληρώσουν». Έπειτα, βέβαια, φρόντισε να συντονιστεί εκ νέου με τη γραμμή της ΝΔ, κάνοντας αναφορά στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προτού υπογραμμίσει εκ νέου ότι «Η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ευθύνες. Και πρέπει να τις αναλάβει πλήρως».

Στη συνέχεια ακολούθησε την τακτική των αμφίσημων μηνυμάτων, καθώς παραδέχθηκε εμμέσως τις ευθύνες της ΝΔ σημειώνοντας σε υψηλούς τόνους «όλοι αυτοί που μιλάμε, ο σταθμάρχης, ο επόπτης, είναι κομματικά ρουσφέτια. Όλοι», έχοντας ωστόσο φροντίσει να «ανοίξει» το κάδρο μιλώντας περί «κακοδαιμονίας του ελληνικού κράτους».

«Εάν πίστευε κανείς ότι μία κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει νοοτροπίες τόσων δεκαετιών, μην πω αιώνων, θα ήταν ανόητος. Φυσικά έχει ευθύνη η κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ.

Για την υπόθεση του Κώστα Αχ. Καραμανλή και την πρόθεση υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες εκλογές, ο Γιάννης Λοβέρδος σημείωσε με νόημα ότι: «είναι θέμα συνείδησης του καθενός. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το τι θα πράξει», επικροτώντας τον πρώην υπουργό για το γεγονός ότι παραιτήθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για το θέμα Καραμανλή. «Θεωρώ και ατυχή τη δήλωση και του Οικονόμου που έσπευσε να μιλήσει για υποψηφιότητα Καραμανλή. Έπρεπε να πει ότι δεν είναι ώρα να μιλάμε για εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter