Παραίτηση με υπονοούμενα από την Περιφέρεια Αττικής

Παραίτηση με υπονοούμενα από την Περιφέρεια Αττικής

Παραιτήθηκε από περιφερειακή σύμβουλος, η αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, Άννα-Θεοδώρα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, η οποία αποχωρεί στηλιτεύοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, διαδικασίες που υποβαθμίζουν το ρόλο του περιφερειακού συμβουλίου και αποδυναμώνουν το έργο των συμβούλων.

 Νομικός, με μεγάλη πορεία στο χώρο της δικηγορίας, κόρη του Δημήτρη Τσάτσου και της Τζούλιας Τσιριμώκου-Πιμπλή, σύζυγος του εκλιπόντος συνταγματολόγου Γιώργου Παπαδημητρίου, εξηγεί σε επιστολή της (δήλωση) την οποία έστειλε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Θεόδωρο Σχοινά, τους λόγους της παραίτησής της. 

 Εκλεγμένη με την παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού («Αττική») και κατέχοντας ως τώρα τη θέση της αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, η κυρία Παπαδημητρίου-Τσάτσου ασχολείται ενεργά με τα αυτοδιοικητικά ζητήματα από το 2011.

Εχει σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Paris I, 1977-1979) και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1977-1982), ενώ υπήρξε νομική σύμβουλος στην «Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος Α.Ε.» (1985-1999) και στην «Eurobank – Εργασίας» (1999-2011). Μετείχε στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με το συνδυασμό «Αττική», οπότε και εξελέγη αντπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, με τον Γιάννη Σγουρό στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής. Στις επόμενες εκλογές (2014), κατά τις οποίες επικράτησε ως περιφερειάρχης Αττικής, η Ρένα Δούρου, η κυρία Παπαδημητρίου-Τσάτσου εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος, και πάλι με τον συνδυασμό Σγουρού και στην πορεία υπερψηφίστηκε για τη θέση της αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μετά την παραίτησή της, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Θεόδωρου Σχινά, θα πραγματοποιήσει αύριο (Πέμπτη, 22.2.2018) έκτακτη ειδική συνεδρίαση για την εκλογή νέου Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter