Παραίτηση Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λόγω… Κουφοντίνα

Παραίτηση Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λόγω… Κουφοντίνα

Δεν συμμερίζεται τις απόψεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος σε ότι αφορά τη συμπεριφορά της Πολιτείας στην υπόθεση Κουφοντίνα και τάσσεται στην ίδια γραμμή με τις πιο σκληροπυρηνικές απόψεις δεξιών.

Για το λόγο αυτό υπέβαλλε την παραίτηση του από την Ένωση με επιστολή που απέστειλε στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».

Όπως αναφέρει «τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στην συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, όπως άλλωστε ήδη έχει γίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργειά της». Επίσης σύμφωνα με όσα επισημαίνει η επίμαχη ενέργεια της ΕΔΕ είναι «καθ΄ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα, παραβιάζουσα κατάφορα την αρχή της ισονομίας, αλλά και επειδή υπήρξα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία ευτυχώς απέτυχε, Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να είμαι πλέον μέλος της».

Το ότι ένας θάνατος καταδίκου θα είναι σημαντική οπισθοδρόμηση για την Δημοκρατία μας πάντως δεν φαίνεται να το συμμερίζεται ο ανώτατος δικαστικός. Ούτε και το γεγονός πως εκατοντάδες άνθρωποι, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι κτλ. οι οποίοι ανήκουν κι στο χώρο της ΝΔ έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με τη συμπεριφορά και τη στάση που κρατά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter