Συγκέντρωση για τους... διοργανωτές

Παραιτηθείτε, σενιαριστείτε, σελφιριστείτε

To μήνυμα που έστειλε η χθεσινή συγκέντρωση των παραιτηθείτε περισσότερο απευθύνονταν στους διοργανωτές του παρά στην κυβέρνηση. 

Χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή , χωρίς αξιοσημείωτη παρουσία νεολαίων η συγκέντρωση εξέπεμψε περισσότερο το μήνυμα στους διοργανωτές να παραιτηθούν από την προσπάθεια και απείχε πολύ από τη δυναμική μιας κινητοποίησης που θα έφερνε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Οι παραιτηθείτε δεν κατάφεραν να πείσουν και να κινητοποιήσουν τη συμμετοχή του κόσμου και προπάντων , δεν κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τους νέους στους οποίους πρωτίστως έδειξαν να απευθύνονται καθώς η προσπάθεια τους ξεκίνησε και δουλεύτηκε ιντερνετικά.

Περισσότερο η συγκέντρωση έμοιαζε με μιας μάζωξη διαμαρτυρίας κλασσικών μεσιλήκων. Ανάμεσά τους , διάσπαρτες σε ομαδούλες των δύο, των πέντε και των δέκα ατόμων και κάμποσες φρέσκες φάτσες που πάντως δεν παρέπεμπαν σε νέους που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν. Με τις δερμάτινες φουστίτσες τους, βαμμένες και περιοποιημένες οι νεαρές και τα τύπου πόλο μπλουζάκια τους οι χαλαροί νεαροί, που βρέθηκαν χθες στο Σύνταγμα περισσότερο έμοιαζαν με ανθρώπους που βγήκαν για καφεδάκι, παρά με νέους που κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν.

Οι ομαδούλες τους που έπιασαν ‘στασίδι’ μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη περισσότερο παρέπεμπαν σε παρέες ανθρώπων που είχαν να βρεθούν κάμποσο καιρό και είχαν να πουν για τις δουλειές τους , τις επαγγελματικές διαδρομές τους, τα αυτοκίνητά τους…Είχαν να βγάλουν σέλφι, να δείξουν ότι παραβρέθηκαν στο event.

Αλλιώτικη συγκέντρωση, ‘μουγγή’ από τους συμμετέχοντες , παρότι οι διοργανωτές προσπάθησαν να της δώσουν παλμό και ένταση.

Οι καφετέριες στην πλατεία Συντάγματος, γεμάτες από κόσμο, δεν ‘σηκώθηκαν’ , έστω από περιέργεια να ανέβουν τα σκαλάκια για να δουν , τι γίνεται με τους συγκεντρωμένους στην πάνω πλευρά, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Φυσικά, και δεν ‘αγχώθηκαν’ να αδειάσουν από το φόβο μήπως μέσα στην ένταση- που δεν υπήρχε- κάτι συμβεί.

Ο πλανόδιος μικροπωλητής με τις ελληνικές σημαίες και τα καπελάκια ΗELLAS –ίσως να έφτασε νωρίτερα κι απ΄τους διοργανωτές- παρότι μετακόμισε από τη γωνία μες τη μέση της συγκέντρωσης, τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν το πανηγύρι αρχίσει να φυλλορροεί. Ζήτημα αν πούλησε κάτι…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.