Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Φινλανδίας

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Φινλανδίας

Την ευθύνη για την αποτυχία της κυβέρνησής του ανέλαβε ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Γιούχα Σίπιλα, ο οποίος υπέβαλε σήμερα παραίτηση μετά την αποτυχία να περάσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του συστήματος Υγείας.

Σε συνέντευξη Τύπου ο ίδιος υποστήριξε ότι η μεταρρύθμιση «υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά έργα μας». «Ήταν μεγάλη απογοήτευση για μένα» είπε, σύμφωνα με το δημόσιο κανάλι YLE.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα, ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, δέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης και ζήτησε να παραμείνει ως υπηρεσιακή μέχρι τον σχηματισμό νέας.

Οι νέες εξελίξεις έρχονται πέντε εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 14 Απριλίου. Ο Σίπιλα ανέβηκε στην εξουσία τον Μάιο του 2015.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός αποτελούνταν από το δικό του κόμμα του Κέντρου, το Εθνικό Κόμμα Συνασπισμού και το μικρό λαϊκιστικό κόμμα της Γαλάζιας Μεταρρύθμισης, μέρος των εθνικιστών «Αληθινών Φινλανδών». Τα δύο κόμματα διασπάστηκαν μετά από εσωτερικές διαμάχες αναφορικά με την πολιτική για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με το Associated Press, η μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης είχε στόχο να αντιμετωπίσει τη γήρανση του πληθυσμού, να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2029.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter