Δεν διευκρινίστηκαν οι λόγοι

Παραιτήθηκε η Πέτη Πέρκα από τη ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας

Παραιτήθηκε από τη θέση της μετακλητής Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών η Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε δεκτή την αίτηση παραίτησης, την οποία υπέβαλε την Τετάρτη (4.3.2018) η κυρία Πέρκα, και αυθημερόν την απάλλαξαν από τα καθήκοντά της. Η απόφαση δημοσιεύθηκε, μια ημέρα αργότερα, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ –Τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, Αρ. Φύλλου 151/15.3.2018). Οι λόγοι της παραίτησής της δεν έχουν ακόμα, δημοσίως, διευκρινισθεί.

Είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας, πριν από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2017. Νωρίτερα, τον Μάιο του 2015, περίπου τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, είχε αναλάβει τη θέση της γενικής γραμματέως στο πρώην υπουργείο Υποδομών, με αρμοδιότητα τις Μεταφορές, τις Υποδομές και τα Δίκτυα -από τη θέση αυτή είχε παραιτηθεί τον Φεβρουάριο του 2017.

Διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στα Συγκοινωνιακά (ΑΠΘ), η κυρία Πέρκα έχει εργασθεί στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ έχει μακρά συνδικαλιστική πορεία. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- υπήρξε υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ( 2009 και 2012), υποψήφια ευρωβουλευτής το 2014, και υποψήφια στη Φλώρινα στις εθνικές εκλογές του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.