Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης – Βρέθηκε πορνό σε υπολογιστή του

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης – Βρέθηκε πορνό σε υπολογιστή του

Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Ντέμιαν Γκριν και ένας από τους στενότερους συμμάχους της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μετά από αίτημα της πρωθυπουργού , καθώς παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα σχετικά με τον εντοπισμό πορνογραφικού υλικού στον υπολογιστή του κοινοβουλευτικού του γραφείου πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο πιο υψηλόβαθμος υπουργός στην κυβέρνηση είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς ενός πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου της αστυνομίας στους Sunday Times ότι η αστυνομία είχε βρει “ακραίο” πορνογραφικό υλικό σε έναν από τους υπολογιστές του στη Βουλη το 2008.

Η εσωτερική έρευνα της Ντάουνινγκ Στριτ κατέδειξε ότι ο Γκριν είχε ήδη ενημερωθεί από την αστυνομία για την ανακάλυψη αυτού του υλικού, γεγονός το οποίο διέψευσε.

Με επιστολή του προς την Μέι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι προέβη σε “ανακριβείς και παραπλανητικές” δηλώσεις.

“Με βαθιά λύπη και ευγνωμοσύνη για την συνεισφορά σου επί σειρά ετών, ζήτησα την παραίτησή σου από την κυβέρνηση”, τόνισε στην επιστολή της στον Γκριν η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Ο 61χρονος Γκριν έχει κατηγορηθεί επίσης από μια πρώην ακτιβίστρια του Συντηρητικού Κόμματος ότι ακούμπησε το χέρι του στο γόνατό της στη διάρκεια ενός ραντεβού σε παμπ το 2015, και ότι της έστειλε ένα «υπαινικτικό» SMS, κατηγορία την οποία αρνείται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter