Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Τραμπ

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Τραμπ

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, βάζοντας τέλος σε μια σύντομη και ταραχώδη θητεία με την οποία έγινε ευρέως γνωστός κι ενώ οι αποκαλύψεις με πρωταγωνιστές πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Ντόναλντ Τραμπ δεν σταματούν να κλυδωνίζουν την πολιτική σκηνή της χώρας.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε την παραίτηση του Σπάισερ, ηλικίας 45 ετών, και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος διόρισε τον χρηματιστή της Γουόλ Στριτ Άντονι Σκαραμούτσι στην θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας του.

«Ήταν τιμή και προνόμιο να υπηρετήσω το πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Θα συνεχίσω έως τα τέλη Αυγούστου» σημείωνε ο Σπάισερ σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Αν και δεν ήταν έκπληξη, η αποχώρηση του Σπάισερ ήταν ξαφνική και αποτυπώνει την πολιτική αναταραχή στο εσωτερικό των νομικών ομάδων και των ομάδων επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ μεσούσης της έρευνας, που ολοένα και διευρύνεται, σχετικά με τις πιθανές σχέσεις του επιτελείου του Τραμπ, που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία το 2016, και του Κρεμλίνου.

Όντας στο επίκεντρο της σάτιρας της Μελίσας Μακάρθι στο “Saturday Night Live” αλλά και αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τα κωμικά σκετσάκια άλλων εκπομπών λόγω των αντιπαραθέσεων που είχε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων στον Λευκό Οίκο, ο Σπάισερ αναδείχθηκε σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της κυβέρνησης Τραμπ.

Κατάφερε άλλωστε να προκαλέσει διαμάχες από την αρχή της θητείας του, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον ΜΜΕ στην πρεμιέρα των καθηκόντων του ως εκπρόσωπος τύπου και χαρακτηρίζοντας ανακριβείς τους αριθμούς που έδωσαν οι δημοσιογράφοι σχετικά με το πλήθος που παρακολούθησε την τελετή ορκωμοσίας του Ρεπουμπλικάνου.

«Ήταν το μεγαλύτερο πλήθος που παρακολούθησε ποτέ μια ορκωμοσία, τελεία και παύλα, τόσο εντός της χώρας όσο και παγκοσμίως» είχε τονίσει με τη δήλωσή του σύντομα να προκαλεί αντιδράσεις.

Την ώρα που ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν ανέφερε τους λόγους της παραίτησης του Σπάισερ, η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι παραιτήθηκε λόγω του διορισμού του Σκαραμούτσι. Ο Σπάισερ είχε αναλάβει καθήκοντα τόσο εκπροσώπου τύπου όσο και διευθυντή επικοινωνίας.

Ο 45χρονος είχε εξάλλου βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων ότι έκανε ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις.

Από την αρχή, ο Σον Σπάισερ και άλλοι συνεργάτες του Τραμπ επιδίωξαν να αναταράξουν το κατεστημένο στις σχέσεις του Λευκού Οίκου με τα ΜΜΕ, περιλαμβανομένων αποφάσεων όπως τον περιορισμό των καθημερινών ενημερώσεων που μεταδίδονταν τηλεοπτικά και την αντικατάστασή τους από ακουστικές ενημερώσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter