Παραιτήθηκε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών μετά την παραδοχή ότι είπε ψέματα

Παραιτήθηκε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών μετά την παραδοχή ότι είπε ψέματα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Χάλμπε Ζέλστρα υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση, μία ημέρα αφότου παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα ότι άκουσε ο ίδιος τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν να μιλάει για το σχέδιό του για τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Ρωσίας» το 2006.

Ο κ. Ζέλστρα τόνισε ότι η αξιοπιστία του έχει υποστεί τόση ζημιά από την υπόθεση αυτή που είναι πλέον αδύνατον να συνεχίσει το έργο του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Νωρίτερα, το ολλανδικό κοινοβούλιο είχε καλέσει τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να παραστεί στη συζήτηση με αντικείμενο τις δηλώσεις του υπουργού του για τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο.

Την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχτηκε ότι δεν μετείχε σε αυτή τη συνάντηση, την οποία περιέγραφε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία τον Μάρτιο του 2017.

Ο Χ. Ζέλστρα επρόκειτο να αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Μόσχα, για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter