Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης

Την παραίτησή του υπέβαλε, το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κράνης απέστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Σε ανακοίνωσή του ο Στέλιος Πέτσας αναφέρει:

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Κράνης, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του.

Οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον Πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο Πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της Κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

Η επιστολή παραίτησης του Δ. Κράνη:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/07/31/5f23f174825e63210672ee92.pdf

O Δημήτρης Κράνης ήταν ένα από τα 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της κυβέρνησης και στο παρελθόν ήταν ανώτατος δικαστικός λειτουργός, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

ΣΥΡΙΖΑ: Αν περιμένει λίγο ο Μητσοτάκης ο ανασχηματισμός θα ολοκληρωθεί από τα συμφέροντα

«Μάλλον θα είναι «τυχαίο» πως ο κ. Κράνης υπέβαλε τελικά την παραίτησή του μετά από σωρεία επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα και αφού είδε ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει τον τρεις φορές προαναγγελθέντα ανασχηματισμό.» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: 

«Αν περιμένει πάντως λίγο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ο ανασχηματισμός θα ολοκληρωθεί. Όχι από τον ίδιο, αλλά από τα συμφέροντα που του επιβάλλουν τις ασκούμενες πολιτικές.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter