Παραιτήθηκε στα 71 του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης – Τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

Παραιτήθηκε στα 71 του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης – Τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Πίτερ Μάρτινς, ο καταξιωμένος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την παραίτησή του έπειτα από καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση σωματικής βίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Ο ηλικίας 71 ετών Μάρτινς κατηγορείται από 24 χορευτές και χορεύτριες για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο Μάρτινς εκμεταλλευόταν την θέση του για να εξασφαλίζει σεξουαλικές χάρες.

“Έχω αρνηθεί και εξακολουθώ να αρνούμαι ότι έχω εμπλακεί σε τέτοιου είδους ανάρμοστη συμπεριφορά”, αναφέρει εκείνος σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο ενημερώνοντάς το για την απόφασή του να παραιτηθεί. Αντίγραφο της επιστολής είδε η εφημερίδα.

“Ευχαριστούμε τον Πίτερ για την τεράστια συμβολή του στο Μπαλέτο της Νέας Υόρκης από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή για πάνω από τρεις δεκαετίες κατά τις οποίες οδήγησε τον θίασο σε εξαιρετικά καλλιτεχνικά επιτεύγματα”, αναφέρει σε δική του ανακοίνωση, η οποία επίσης περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Τσαρλς Β. Σαρφ.

Ο Μάρτινς, ο οποίος είναι Δανός, βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας έπειτα από μια ανώνυμη επιστολή που αναφερόταν σε πολλές κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Μια ομάδα από μπαλαρίνες και κλασικούς χορευτές κατήγγειλαν αργότερα στη συγκεκριμένη εφημερίδα ανάλογα περιστατικά που συνέβησαν από το 1983.

Πρώην πρώτος χορευτής ο Μάρτινς έγινε συνδιευθυντής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης το 1983 και καλλιτεχνικός διευθυντής του το 1989.

Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη σε μια σειρά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον καλλιτεχνικό χώρο, τις οποίες έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι Times και το New Yorker αρχής γενομένης από τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν. Οι αποκαλύψεις έχουν στοιχίσει την καριέρα σε πανίσχυρες προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και από την πολιτική και τη δημοσιογραφία.

Παράλληλα, ο Τζέιμς Λέβιν, ο επί 40 χρόνια διευθυντής ορχήστρας της Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, απομακρύνθηκε από την θέση του τον Δεκέμβριο έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εις βάρος ενός εφήβου.

Αντίστοιχα, η Συμφωνική Ορχήστρα του Μόντρεαλ απομάκρυνε τον επί σειρά ετών διευθυντή της και κορυφαίο αρχιμουσικό Σαρλ Ντιτουά, έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από μια μουσικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter