Παραιτήθηκε στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (Pdf)

Παραιτήθηκε στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (Pdf)

Παρελθόν αποτελεί από το Μέγαρο Μαξίμου ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του Ιδιαίτερου Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Βασίλης Ανδρικόπουλος, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε στενές επαφές με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Στις 9 Οκτωβρίου αναρτήθηκε το ΦΕΚ παραίτησης του Βασίλη Ανδρικόπουλου, το οποίο υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρώην προϊστάμενος του Ιδιαίτερου Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού είχε αναλάβει χρέη ειδικού συμβούλου του Κυρ. Μητσοτάκη για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια της παραίτησης του Β. Ανδρικόπουλου. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εικάζουν πως η εξέλιξη αυτή ευθυγραμμίζεται με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά την αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση και την αφαίρεση όλων των κρίσιμων αρμοδιοτήτων από τον Αδ. Γεωργιάδη.

Το αλαλούμ με την υποψηφιότητα του «dealmaker»

Ο Β. Ανδρικόπουλος έχει πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας αναλάβει επιτελικές θέσεις σε εταιρίες όπως η Green Cola, caremarket.gr και GFG Bakery. Το 2017, το fortunegreece.gr τον είχε παρουσιάσει ως «dealmaker με πολλά επιχειρηματικά καπέλα».

Από τον Απρίλιο του 2019, δημοσιεύματα που συνοδεύονταν από φωτογραφία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχριζαν τον ¨dealmaker¨ υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών. Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες του Ιουλίου, σύμφωνα με το fmvoice.gr, λήφθηκε η απόφαση να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη, προκαλώντας ερωτηματικά για τους λόγους που έθεσαν τον Β. Ανδρικόπουλο εκτός εκλογικής μάχης.

Το ΦΕΚ:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/10/12/5f84359e825e631d846e9642.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter