Παραίτηση της διευθύντριας του ΟΠΕΚΑ μετά το φιάσκο των πληροφοριακών συστημάτων

Παραίτηση της διευθύντριας του ΟΠΕΚΑ μετά το φιάσκο των πληροφοριακών συστημάτων

Ακόμη μια ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνιστά η παραίτηση της Ξένιας Παπασταύρου, από τη θέση της προέδρου του ΟΠΕΚΑ, κατόπιν εντολής της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, στο φόντο δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συντακτών αλλά και κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσαν το πρωί της Πέμπτης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στη Βουλή, τα οποία αμφότερα αναδείκνυαν τα σοβαρά προβλήματα του ΟΠΕΚΑ, στον οποίο δεν μπορούν να διαλειτουργήσουν τα πληροφοριακά συστήματα με τον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα οι πιστοποιημένοι ανάπηροι να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην εισπράξουν σειρά παροχών τις οποίες δικαιούνται.

Σε σχετική του ανακοίνωση το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι στη θέση της κ. Παπασταύρου τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος Αθηνών, και διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της υφυπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τον νέο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ:

«Μετά την αποχώρηση της κα Ξένιας Παπασταύρου, από τη θέση του Διοικητή του ΟΠΕΚΑ, την θέση του Διοικητή αναλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης, με απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κας Δόμνας Μιχαηλίδου. Ο κ. Γλούμης – Ατσαλάκης είναι δικηγόρος Αθηνών και έχει σπουδάσει στην Ελλάδα και στο Βέλγιο (Νομική Αθηνών και Κολλέγιο της Ευρώπης).

Έχει εργαστεί σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, καθώς και στον ΟΟΣΑ, ως εθνικός νομικός εμπειρογνώμονας. Εξειδικεύεται στο δημόσιο και ενωσιακό δίκαιο και έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις δικαίου ανταγωνισμού, δημοσίων συμβάσεων  και ενέργειας.

Επιπλέον, έχοντας ήδη τελέσει τα τελευταία τρεισήμισι έτη Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κας Δόμνας Μιχαηλίδου, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοίκησης, πρόνοιας, επιδομάτων και κοινωνικών υπηρεσιών. Η κα Μιχαηλίδου ευχαρίστησε την κα Παπασταύρου για τις υπηρεσίες της και της ευχήθηκε καλή συνέχεια στην επαγγελματική της διαδρομή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter