Παραιτήθηκε από μέλος του ΠΑΣΟΚ ο Σπύρος Καρανικόλας

Παραιτήθηκε από μέλος του ΠΑΣΟΚ ο Σπύρος Καρανικόλας

Επιστολή παραίτησης από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απέστειλε το πρωί της Τρίτης (14.6.2022) ο Σπύρος Καρανικόλας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρώην εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, που υπήρξε και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου, κατηγορεί τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για «μικροκομματικούς υπολογισμούς» και «σκοπιμότητες», σε μια περίοδο που, όπως σημειώνει απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις, ειλικρινείς συνεργασίες και συνένωση δυνάμεων. Στην επιστολή παραίτησης ο πρώην εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου και πρώην μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Σπύρος Καρανικόλας εγκαλεί την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, ότι πορεύεται «εγκλωβισμένη σε προσωπικές και ιδιοτελείς επιλογές, κατώτερες των κρίσιμων περιστάσεων και αναντίστοιχες των ιστορικών προκλήσεων». Και προσθέτει: «Αντί να καινοτομεί στο επίπεδο των ιδεών και των λύσεων, περιορίζεται στον άχαρο πολιτικό ρόλο του “επιτήδειου ουδέτερου”».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Καρανικόλας είχε παραιτηθεί από τη θέση του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Δεκέμβριο για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Δεν είναι άνευ σημασίας ότι ο Σπύρος Καρανικόλας ήταν από τα νέα στελέχη του κόμματος που διατηρούσαν καλές σχέσεις με τις φιλοΝΔ δυνάμεις εντός και εκτός Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Σπύρος Καρανικόλας, σύμφωνα με όσα λέει σε συνομιλητές του, θεωρεί αναγκαία την ενδυνάμωση των πολιτικών συναινέσεων σε σχέση με τα εθνικά θέματα και συντάσσεται με όσους θεωρούν ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσει η χώρα κινδύνους από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά και από τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική και ενεργειακή κρίση. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι σε συζητήσεις δεν αποφεύγει να κατηγορεί ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση των εθνικών ζητήματων και να εγκαλεί επίσης και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι ακολουθεί την ίδια τακτική…

Στην επιστολή του ο Σπύρος Καρανικόλας που υπογράφει με την ιδιότητα του Δικηγόρου – Υποτρόφου Διδάκτορα Νομικής, αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και αρκετά χρόνια, η χώρα βιώνει μια διαρκή και πολυεπίπεδη κρίση, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί. Πόλεμος, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός, αυξανόμενη ελληνοτουρκική ένταση, είναι μερικές από τις προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές είναι αναγκαίο όσο ποτέ, το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις, ειλικρινείς συνεργασίες και συνένωση δυνάμεων.
Απαιτούνται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και υπερβάσεις. Κυρίως όμως, απαιτούνται συγκεκριμένες λύσεις και όχι απλά και μόνο συνθήματα και εικόνες.

Για να υπηρετηθεί αποτελεσματικά το εθνικό και συλλογικό συμφέρον, χρειάζεται οι μικροκομματικοί υπολογισμοί και σκοπιμότητες, να μπουν στην άκρη.
Προσωπικά, μπήκα στην πολιτική πιστεύοντας πως η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος και η τόλμη για ευρύτερες συνεργασίες με σεβασμό στη δημοκρατική λογική, αλλά και στις επιμέρους πολιτικές διαφορές, αποτελούσαν απαράβατες αρχές. Απέναντι κάθε φορά στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που οπισθοδρόμησαν τη χώρα.

Η σημερινή όμως ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει επιλέξει άλλους δρόμους. Χωρίς σαφή κατεύθυνση και χωρίς ορατή διέξοδο, με μόνο στόχο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και όχι την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, στις οποίες τα εκάστοτε ποσοστά πρέπει να μεταφράζονται.
Και, κυρίως, παραβιάζοντας την αρχή που θέλει τη χώρα να μπαίνει πάντα πάνω από τους κομματικούς σχηματισμούς.

Πορεύεται, έτσι, εγκλωβισμένη σε προσωπικές και ιδιοτελείς επιλογές, κατώτερες των κρίσιμων περιστάσεων και αναντίστοιχες των ιστορικών προκλήσεων. Αντί να καινοτομεί στο επίπεδο των ιδεών και των λύσεων, περιορίζεται στον άχαρο πολιτικό ρόλο του “επιτήδειου ουδέτερου”.
Χωρίς στίγμα και χωρίς σαφές σχέδιο για την πορεία της χώρας. Χωρίς διάθεση να αναλάβει ευθύνες και να διατυπώσει σαφείς θέσεις, πέραν του προλόγου και του συνθήματος.

Με αυτόν τον τρόπο όμως, συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην πολιτική αστάθεια και στην πολιτική αβεβαιότητα, που θα λειτουργήσουν εκ των πραγμάτων εις βάρος της χώρας.

Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Όλα όσα πιστεύω δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να υπηρετώ αυτές τις πολιτικές
επιλογές.

Για τους λόγους αυτούς, υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Παραμένω όμως ενεργός πολίτης και επαγγελματίας και θα
συνεχίσω καθημερινά να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter