Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου λόγω ρατσιστικών σκανδάλων

Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου λόγω ρατσιστικών σκανδάλων

Η Κρεσίντα Ντικ, αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, υποχρεώθηκε σε παραίτηση, καθώς  δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης του δημάρχου Σαντίκ Καν, πια, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου βρίσκεται πάλι στο στόχαστρο για τη συμπεριφορά των στελεχών της σε ευαίσθητες κοινωνικές ή φυλετικές ομάδες. Αιτία, ο τρόπος που χειρίστηκε υποθέσεις σεξισμού, ρατσισμού, διακρίσεων και σεξουαλικής παρενόχλησης στο Σώμα.

Ο Καν τόνισε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο που η ίδια διεξήγαγε έρευνα που σχετίζεται ρατσιστικές συμπεριφορές αστυνομικών, ισλαμοφοβικά θέματα, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και «ντροπιαστικό» μισογυνισμό στη Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σημαίνουσας σημασίας ότι μέρος της κριτικής σε βάρος της Ντικ, φορά μεταξύ άλλων και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τη δολοφονία της δημοσιογράφου Σάρα Έβεραρντ, από αστυνομικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο.

Πάντως Κρεσίντα Ντικ, που επρόκειτο να βγει στη σύνταξη σε τρία χρόνια, είναι η πρώτη γυναίκα σε τόσο υψηλή θέση στην αστυνομία του Λονδίνου, από την ίδρυσή της το 1829.

Όσον αφορά την παραίτησή της, δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή και πως θα παραμείνει στη θέση της έως ότου οριστεί ο αντικαταστάτης της.

Ο Σαντίκ Καν δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τον υπουργό Εσωτερικών ώστε να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter