Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ: Οι καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ: Οι καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Την παραίτηση του φέρεται να υπέβαλλε ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων Φώτης Κατσίγιαννης μετά τις καταγγελίες από Πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων σε βάρος του για βιασμό καθώς επίσης και καταγγελίες περί σεξουαλική παρενόχλησης από άλλες γυναίκες εργαζόμενες στην ΑΕΠΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ υπέβαλλε την παραίτηση του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Όπως ανέφερε σε αυτή, η παραίτηση του κατετέθη προκειμένου να μπορεί απερίσπαστος από τα καθήκοντά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε όσα αβάσιμα καταγγέλλονται για εκείνον. Επίσης όπως υποστηρίζει οι καταγγελίες σε βάρος του είναι «κατασκευασμένες» που «στόχο έχουν να τον πλήξουν».

Σημειώνεται ότι ήδη για τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του διεξάγεται έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Πιο αναλυτικά Πρωτοδίκης των Διοικητικών Δικαστηρίων φέρεται να έχει καταγγείλει ότι ο πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων την βίασε και μάλιστα κατά την προσπάθεια του βιασμού, νευρίασε για την αντίσταση που προέβαλε η δικαστής, καθώς είχε «λάβει χάπι σεξουαλικής διέγερσης» και έληγε ο χρόνος ισχύος του.

Η επιστολή καταγγελία:

Πιο αναλυτικά στην επιστολή της η Πρωτοδίκης κατήγγειλε:

«Διορίστηκα στην ΑΕΠΠ το 2019 και από την έναρξη της εργασίας μου στην ΑΕΠΠ ο κύριος …. με καλούσε επί πολλή ώρα στο προσωπικό γραφείο του, κάνοντας ερωτήσεις για περίεργες πληροφορίες προς εμένα και την προσωπική μου ζωή και μου ανέθετε υποτιθέμενα σοβαρά καθήκοντα, λέγοντας ότι με προορίζει για υπεύθυνες θέσεις.

Ταυτόχρονα άρχισε να μου τηλεφωνεί σε ώρες και μέρες εκτός εργασίας και όλο και πιο βραδινές και ακατάλληλες ώρες, γρήγορα, πέρασε στις προσκλήσεις για rendez-vous, τη μια για επαγγελματικό δείπνο όπου θα με σύστηνε σε συνεργάτες του, ενώ την άλλη περνούσε τυχαία από το σπίτι μου και ζήτησε να κατέβω να πάμε για καφέ. Αρνιόμουν συνέχεια, αλλά αυτός δεν άκουγε το όχι.

Όταν έγινε εξαιρετικά φορτικός και του εξήγησα ότι η σχέση μας είναι αμιγώς επαγγελματική, από την επόμενη μέρα κιόλας, άρχισα να βλέπω ξαφνική μεταστροφή και τοξικό θυμό εναντίον μου…».

«Μια μέρα που όντως στο σχόλασμα μου δεν μπορούσα να εξυπηρετηθώ από μια συνάδελφο που επιστρέφαμε συνήθως μαζί γιατί μέναμε κοντά και επειδή είχα αρνηθεί πολλές φορές, δέχτηκα να με επιστρέψει με το αμάξι μέχρι το κοντινό στο σπίτι μου σταθμό του μέτρο….

Αυτό που έγινε τελικά δεν μπορούσα να το φανταστώ ούτε σε εφιάλτη. Λίγο πριν φτάσουμε στο σημείο όπου θα με άφηνε, με μια δικαιολογία που δεν θυμάμαι, έστριψε πιο πριν σε ένα στενό και ενώ δήθεν θα γυρνούσε προς τη λεωφόρο, σταμάτησε σε μια ανοιχτή αλάνα.

Εξήγησε ότι θέλει να συζητήσουμε μια σοβαρή παράλειψη μου που κάποιος συναδελφος μου του είπε ότι έκανα. Μπερδεμένη τον ρώτησα τι έχει συμβεί και αυτός τότε έκλεισε τις ασφάλειες στο αμάξι, γύρισε πάνω μου, προσπάθησε να χαϊδέψει τον μηρό μου.

Τον ρώτησα παγωμένη και σε απόγνωση τι κάνει και τότε όρμησε να με φιλήσει τυλίγοντας τα χέρια του στον αυχένα μου. Τον έσπρωξα και άρχισα να φωνάζω να με αφήσει να φύγω, αλλά αυτός επέμενε και με τράβαγε προς το μέρος, προσπαθώντας να μου γυρίσει το κεφάλι προς το στόμα του και να μου πιάσει το στήθος.

Μετά από έντονες φωνές και σπρώξιμο τελικά σταμάτησε. Του ζήτησα μόνο επιτακτικά να ανοίξει την πόρτα να φύγω τραβηγμένη στην άκρη του καθίσματος.

Αυτός με πρόστυχο ύφος με κάλεσε να απλώσω το χέρι μου προς το μπουτόν για το εσωτερικό κλείδωμα του αυτοκινήτου από την πλευρά δηλαδή του οδηγού που βρισκόταν ώστε να με τραβήξει να τον αγγίξω.

Μόνο όταν πήγα να πάρω τηλέφωνο για βοήθεια στον άντρα μου, φάνηκε να συνέρχεται, αλλά με βία μου κατέβασε το τηλέφωνο από τα χέρια βάζοντας το στην τσάντα μου. Με κατηγόρησε ότι εγώ τον προκαλούσα καιρό και ότι έπαιζα μαζί του και ότι του έδειχνα σημάδια ανταπόκρισης. Συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος ψεύτης και διαταραγμένος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter