Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ από πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ από πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

Έπειτα από τέσσερα χρόνια στο «τιμόνι» της Βόρειας Μακεδονίας, ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε την παραίτηση του το βράδυ της Κυριακής έπειτα από τη συντριπτική ήττα που υπέστη το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. 

«Αναλαμβάνω την ευθύνη. Παραιτούμαι από τη θέση του πρωθυπουργού και από την ηγεσία του SDSM. Συγχαίρω όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έδωσαν μάχη για την (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση της Βόρειας Μακεδονίας», είπε στις δηλώσεις όπως μεταδίδει το Euronews προκαλώντας πολιτική κρίση στη χώρα.

Οι σοσιαλδημοκράτες έχασαν με μεγάλη διαφορά τόσο στον δήμο των Σκοπίων, όσο και σε όλους τους άλλους μεγάλους δήμους της χώρας, Στις δηλώσεις του άφησε αιχμές επισημαίνοντας ότι: «Είμαι απογοητευμένος διότι η πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισαν, όπως και από εκείνους που έμειναν στο σπίτι, και ανέδειξαν τους ίδιους ανθρώπους και πολιτικούς που ήθελαν να σκοτώσουν πριν τέσσερα χρόνια. Κάποιοι από αυτούς εξελέγησαν δήμαρχοι στα Σκόπια και σε άλλους δήμους».

Παράλληλα, συνεχάρη την αντιπολίτευση για τη νίκη της, ωστόσο σημείωσε ότι δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για την εκλογική της νίκη. «Πολλά χρήματα δόθηκαν από ντόπιους επιχειρηματίες για να εξυπηρετήσουν τα μελλοντικά προσωπικά οικονομικά τους συμφέροντα και σχέδια», είπε.

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν υπάρχει ανάγκη για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και δήλωσε ότι θα στηρίξει την υπάρχουσα κυβέρνηση της οποίας ηγούνται οι Σοσιαλδημοκράτες υπό νέο πρωθυπουργό.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter