Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση της Εσθονίας

Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση της Εσθονίας

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, ανακοίνωσε την Πέμπτη την απόφασή της να παραιτηθεί με σκοπό να σχηματίσει νέο κυβερνητικό συνασπισμό και παρέδωσε την παραίτησή της στον πρόεδρο της χώρας, Αλάρ Καρίς. Μαζί με την πρωθυπουργό παραιτήθηκαν και οι επτά εναπομείναντες υπουργοί της κυβέρνησης της Εσθονίας.

Η Κάλας πρότεινε επίσης να συγκληθεί αύριο έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, το οποίο βρίσκεται σε θερινές διακοπές, ώστε να ζητήσει «εντολή για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό» με το συντηρητικό κόμμα «Ισαμάα» και το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης.

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι τα τρία κόμματα του νέου συνασπισμού θα λάβουν πέντε υπουργεία το καθένα στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας συνασπισμού και οι υπουργοί αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα. Ο συνασπισμός θα έχει 56 έδρες στο κοινοβούλιο των 101 θέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα της Κάλας βρίσκεται στην εξουσία ως κυβέρνηση μειοψηφίας από τότε που η Κάλλας διέλυσε τον κυβερνητικό συνασπισμό με το Κόμμα του Κέντρου, πριν από ένα μήνα.

Οι επόμενες εκλογές στην Εσθονία θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2023.

Πηγή: AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Εσθονία

Μυστικά & Documento

02/10/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter