Παρακαλούνται οι «ιδιοκτήτες» του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβουν από το… πλοίο

Παρακαλούνται οι «ιδιοκτήτες» του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβουν από το… πλοίο

Παρεξηγήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης που φώναζε ο κόσμος, από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, «Στέφανε προχώρα, άλλαξε τα όλα», όταν ο νέος πρόεδρος του κόμματος έφτασε προχθές το βράδυ νικητής στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλα τι;», αναρωτήθηκε ο πρώην Γραμματέας της ΚΕ. Όλα, Πάνο μου, όλα. «Ένα πρόσωπο ή πράγμα στο σύνολό του, χωρίς να εξαιρείται κανένα τμήμα του».

Αυτό σημαίνει όλα.

*** Όλα σημαίνει να ξεχάσουμε όσα ξέρουμε για τον πολιτικό οργανισμό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και να εξελιχθεί σε κάτι ζωντανό, ενωτικό και που εκφράζει τα θέλω των προοδευτικών ανθρώπων αυτής της χώρας που έχουν… γκώσει από το εφιαλτικό επιτελικό κράτος συγγενών και φίλων.

Χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, χωρίς αστερίσκους, χωρίς «ναι μεν, αλλά», χωρίς παρελθοντικά στεγανά, χωρίς ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις – κλειδιά ενώ θα έπρεπε να ήταν σπίτι τους. Και φυσικά χωρίς αυτούς που πληρώνονται, εξαργυρώνοντας απλά τα χιλιόμετρα που έκαναν τόσα χρόνια στους δρόμους.

Όλος ο προοδευτικός κόσμος τους ευχαριστεί, αλλά ήρθε η ώρα της αποστράτευσης για να παίρνουν σειρά οι νεότερες γενιές, με επαγγελματικές δεξιότητες που μπορούν να πάνε σε όλα τα επίπεδα το κόμμα ένα βήμα παρακάτω.

*** Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου ήταν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος συμπλήρωσε πως «δεν θέλουμε να φύγουμε, θέλουμε να μείνουμε η αριστερή «ψυχή» του ΣΥΡΙΖΑ». Μα δεν σας ρώτησε κανείς τι θέλετε και τι δεν θέλετε, το θέμα είναι τι θέλει ο κόσμος. Και μάλλον δεν θέλει ούτε ομπρέλες, ούτε κεραμίδια, ούτε τίποτα.

Θέλει ενότητα, ομοψυχία και πυγμή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας. Ούτε ο Σκουρλέτης, ούτε ο Βίτσας, ούτε κανείς.

Αλλά να συνέλθουμε και λίγακι…

*** Η ψήφος στον Στέφανο Κασσελάκη έδειξε ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τη μετεξέλιξη του κόμματος σε κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που ήταν μέχρι σήμερα. Είτε σε κάποιους αρέσει, είτε δεν αρέσει (στον Σκουρλέτη, στον Βίτσα και δεν ξέρω και εγώ σε ποιον άλλον), ο κόσμος μίλησε και είπε στον Κασσελάκη, ναι, «άλλαξε τα όλα». Το αν θα τα καταφέρει ή όχι είναι μια άλλη ιστορία και μένει να κριθεί γι’ αυτό.

Μέχρι τότε έχουμε τα μάτια ανοιχτά και αξιολογούμε…

*** Για τον Τσακαλώτο τι να σχολιάσεις; «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά», έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε συγχαρητήρια, ούτε τίποτα. Ζητάω συγγνώμη εκ μέρους όλων των ψηφοφόρων του κόμματος στον Στέφανο Κασσελάκη.
Αμ πώς; Μόνο αυτός θα ζητάει συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος;

*** Τον χάρηκα τον Κασσελάκη που φώναξε τον σύντροφό του και τον ευχαρίστησε δημόσια, στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα χαιρόμουν λίγο παραπάνω αν του έσκαγε και κανένα φιλί στο στόμα, έτσι για να πάθουν μερικά εγκεφαλικά κάτι (ακρο)δεξιοί που το παίζουν φιλελεύθεροι.

*** Καλά θα πάει κι αυτό…

*** Κατολίσθηση έκλεισε την Εθνική Οδό Αθηνών Πάτρας στο 162ο χιλιόμετρο. Τους τελευταίους μήνες είδαμε κλείσιμο εθνικών οδών από πλημύρες, από χιόνια, από φωτιά, τώρα κι από κατολισθήσεις. Τι άλλο έχει; Ακρίδες;

*** «Η κλιματική κρίση είναι ευκαιρία για να επεκτείνουμε τον τουρισμό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg. Ξέρετε αν υπάρχουν όλες οι μπαρούφες του μαζεμένες κάπου, να δω κάτι που θέλω;

*** Μόνο ντροπή. Δεν υπάρχει άλλη λέξη για το πανό που σηκώθηκε χθες στη Λεωφόρο, πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, που έγραφε: «Free the Boys», το οποίο αναφερόταν στους κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter