Παρακολουθήστε απ’ ευθείας την ολική έκλειψη Ηλίου

Παρακολουθήστε απ’ ευθείας την ολική έκλειψη Ηλίου

Με δύο αεροσκάφη θα παρακολουθήσει η NASA την ολική έκλειψη Ηλίου. Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος θα εκμεταλλευτεί την μοναδική ευκαιρία για συλλογή πληροφοριών παρακολουθώντας για επτά λεπτά την στεφάνη του Ήλιου που θα είναι ορατή γύρω από τη σκιά του φεγγαριού.

Ο μέσος παρατηρητής ο οποίος θα έχει όλα τα απαιτούμενα μέσα θα μπορεί να παρακολουθήσει, από σταθερό σημείο, την έκλειψη για περίπου δύο λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα.

Τηλεσκόπια που είναι τοποθετημένα στις μύτες των αεροπλάνων, θα καταγράψουν λεπτομέρειες από την στεφάνη του Ήλιου προκειμένου να επαληθεύσουν αν ποικίλλει η θερμοκρασία σε διάφορα μέρη στην επιφάνεια του πλανήτη.

Η ολική έκλειψη Ηλίου που θα σημειωθεί απόψε από τις 21.02 έως τις 21.47 ώρα Ελλάδος θα είναι ορατή από τις Βορειοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, θα διασχίσει διαγώνια όλη τη χώρα και βγαίνοντας από τις Νοτιοανατολικές Πολιτείες θα χαθεί στον Ατλαντικό.

Εάν δεν είστε από τους τυχερούς που ήδη βρίσκονται στις Η.Π.Α. μπορείτε να ακολουθήσετε την έκλειψη από την ιστοσελίδα του Documentonews.

Διαβάστε ΕΔΩ μύθους και γεγονότα από τις εκλείψεις Ηλίου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter