Παρακολούθηση Βαξεβάνη, δημοσιογράφων και «πηγών»

Παρακολούθηση Βαξεβάνη, δημοσιογράφων και «πηγών»

Το διάστημα που είναι σε εξέλιξη η έρευνα του Documento για τις παρακολουθήσεις τόσο ο εκδότης της εφημερίδας όσο και δημοσιογράφοι αλλά και άνθρωποι με τους οποίους έρχονται σε επαφή είναι υπό φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση. Τις πληροφορίες αυτές έχουν δώσει στην εφημερίδα πρόσωπα τα οποία είναι αξιόπιστα και είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσο ανησυχεί και πως κινείται το σύστημα παρακολουθήσεων.

Την 1η Νοεμβρίου του 2022, δηλαδή όταν η ερευνητική ομάδα συγκέντρωνε τα τελευταία στοιχεία πριν τη δημοσίευση της λίστας πρόσωπο το οποίο ήταν σε συχνή επαφή το τελευταίο διάστημα με τον Κ. Βαξεβάνη και για αυτό πιθανολογούσαν ότι αποτελεί πηγή του ή αγγελιοφόρο σε σχέση με το θέμα που ήταν υπό έρευνα ενημερώθηκε από την google ότι το σύστημά του είναι υπό παρακολούθηση. Εντοπίστηκε δηλαδή μια ασυνήθιστη κυκλοφορία από το δίκτυο υπολογιστών του. Γράφει χαρακτηριστικά η google «αυτή η κυκλοφορία ίσως εστάλη από κακόβουλο λογισμικό, μια προσθήκη του προγράμματος περιήγησης ή ένα σενάριο που αποστέλλει αυτόματα αιτήματα. Σε περίπτωση που κάνετε κοινή χρήση της σύνδεσης σας το δίκτυο, ζήτησε τη βοήθεια του διαχειριστή σας».

Το συγκεκριμένο πρόσωπο όμως δεν διατηρεί κανένα δίκτυο υπολογιστών και χρησιμοποιεί μόνο το κινητό του για την αποστολή emails και μηνυμάτων με εφαρμογές. Τεχνικοί στους οποίους έδειξε το συγκεκριμένο μήνυμα της google το Documento, αποφαίνονται ότι από τη στιγμή που το πρόσωπο χρησιμοποιεί ως μοναδική συσκευή το κινητό του υπήρξε προσπάθεια κάποιος να πει στα mail ή τις εφαρμογές του.

Διαβάστε επίσης:

Λίστα Μητσοτάκη: Επιβεβαίωση του Documento σε… ζωντανή μετάδοση (Video)

Politico για ελληνικό Watergate: Οι υποκλοπές οδηγούν σε ορμπανοποίηση της πολιτείας

Απαντήσεις τώρα για τις υποκλοπές ζητούν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις

Λίστα Μητσοτάκη: «Χαστούκι» από τη βελγική Le Soir- «Υποκλοπές και ποδόσφαιρο κλονίζουν την κυβέρνηση»

Μητσοτάκης σε απόγνωση για τις υποκλοπές: Ο Βαξεβάνης είναι «εθνικά επικίνδυνος» και ο Μαρινάκης «εκβιαστής»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter