Παρακράτος εν κράτει

Παρακράτος εν κράτει

Τo κρούσµα αστυνοµικής βίας που αποκαλύπτει καρέ καρέ το Documento προστίθεται σε µια σειρά από άλλα περιστατικά που έχουν δει το φως της δηµοσιότητας (συµβάντα, µαρτυρίες και απόψεις στον ειδικό φάκελο «Αστυνοµική βία»).

Αυτήν τη φορά όµως το βίντεο είναι και ανατριχιαστικό και αδιάψευστο. Το περιεχόµενό του έχει καταγραφεί από τις κάµερες του ίδιου του τµήµατος. Αστυνοµικοί του αµαρτωλού ΑΤ Οµόνοιας σέρνουν έξω από το τµήµα µια ανήµπορη γυναίκα, πετάνε πάνω της τις πατερίτσες της και τη βασανίζουν ρίχνοντάς της µε πίεση νερό από την πυροσβεστική µάνικα. ∆εν ικανοποιούνται ούτε όταν η γυναίκα αποµακρύνεται. Την ακολουθούν και της ρίχνουν και πάλι νερό µε πίεση.

Ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης, που είναι αυτόπτης µάρτυρας, τηλεφωνεί στην Αµεση ∆ράση για να καταγγείλει το περιστατικό. Λίγο αργότερα, όµως, συλλαµβάνεται και του φοράνε χειροπέδες. Το Documento καταγγέλλει στην ιστοσελίδα του όσα έχουν συµβεί, αλλά οι αστυνοµικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καµιά σύλληψη. Εως την επόµενη µέρα το µεσηµέρι ο δικηγόρος ταλαιπωρείται στο αστυνοµικό τµήµα και στη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου κατέληξε για την καταγγελία του.

Ούτε το συγκεκριµένο ούτε όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς «περιστατικά» βίας, αλλά η εφαρµογή µιας πολιτικής µε θύµατα αθώους πολίτες όπως ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης που επιχείρησε να εφαρµοστεί η νοµιµότητα ή η οικογένεια του σκηνοθέτη Ινδαρέ που κακοποιήθηκε βάναυσα στο σπίτι της στο Κουκάκι. ∆εν πρόκειται ούτε για κάποια παρεκτροπή του Χρυσοχοΐδη. Προσπαθούν να καθιερώσουν τη βία ως κανονικότητα που θα τους προστατεύσει από κάθε διαµαρτυρία για τις επιλογές ενάντια στη δηµοκρατία. Μάλιστα είναι τέτοια η αλαζονεία της εξουσίας τους που οι βασανισµοί πλέον έχουν βγει από τα ανήλιαγα κελιά και γίνονται σε δηµόσια θέα.

Φυσικά, όργανό τους δεν γίνεται µόνο η αστυνοµία. Εργαλειοποιούν θεσµούς όπως η προανακριτική της Βουλής αλλά και το σύνολο της Βουλής για να ξεπλύνουν εγκλήµατα και πιθανούς εγκληµατίες που τυγχάνει να είναι και χορηγοί της Ν∆. Η απόφαση να επεκτείνουν παράνοµα το αντικείµενο της προανακριτικής πέρα από τη Novartis και στο «Noor 1» αποτελεί προσπάθεια να αλλάξουν την πραγµατικότητα και να δώσουν στους πάντες να καταλάβουν ότι το κράτος είναι οι ίδιοι και οι ζοφερές διαθέσεις τους. Την ώρα που η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, η οποία άσκησε την ποινική δίωξη για το ναρκόπλοιο στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αθωώνεται από τις εναντίον της πειθαρχικές διώξεις περί σκευωρίας (οποία σύµπτωση! Πάλι σκευωρία!) και ο εφοπλιστής και µιντιάρχης οδηγείται στη ∆ικαιοσύνη, η προανακριτική της Βουλής (µε «λαγό» τη µητσοτακική συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ) κατασκευάζει ακόµη ένα απαλλακτικό σενάριο σκευωρίας. Στην κατάληξή του είναι προφανές ότι βρίσκεται η ανάγκη να καθαρίσει διά των θεσµών ο µέγας (και σε όλα) χορηγός της Ν∆, αφού ως τώρα η ∆ικαιοσύνη δεν ευθυγραµµίστηκε. Αν ο πρώην υπουργός ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος κατονοµαστεί ως αρχιτέκτονας σκευωρίας για το «Noor 1», τότε ο Μαρινάκης θα προσέλθει στη ∆ικαιοσύνη µε το επιχείρηµα ότι η Βουλή αποφάσισε ότι υπάρχει σκευωρία. Θα κάνει χρήση (το λιγότερο) της αµφιβολίας που δηµιουργείται για την ενοχή του.

∆εν θα σταµατήσουν όµως εκεί. Στελέχη της Ν∆ και µέλη του κόµµατος, σε διατεταγµένη επιχείρηση στα social media, απειλούν δηµοσιογράφους, δικηγόρους και δικαστές ότι θα πάνε φυλακή. Η αστυνοµική βία δεν είναι βίτσιο του «Κάλαχαν» Χρυσοχοΐδη που φαντασιώνεται τον εαυτό του ως Κλιντ Ιστγουντ του Μητσοτάκη, αλλά τµήµα ενός άθλιου σεναρίου εκφοβισµού, χειραγώγησης και καταστροφής όσων δικαιωµάτων έχουν παγιωθεί στην ελληνική κοινωνία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter