Παραλήρημα Μπέου κατά καλλιτεχνών για το νερό στους Σταγιάτες

Παραλήρημα Μπέου κατά καλλιτεχνών για το νερό στους Σταγιάτες

Με περισσή χυδαιότητα, ο Αχιλλέας Μπέος συνέταξε απάντηση στους 134 καλλιτέχνες οι οποίοι στηρίζουν την πρωτοβουλία των κατοίκων του χωριού Σταγιάτες για την αυτοδιαχείριση της υδροδότησης της περιοχής.

Οι κάτοικοι του χωριού Σταγιάτες αποφάσισαν να αναλάβουν τις τύχες του χωριού, έπειτα από πρόβλημα που ανέκυψε στην υδροδότηση, γεγονός που προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών προσώπων του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ο οποίος μάλιστα συνέθεσε και τραγούδι («Το νερό των Σταγιατών») για να δηλώσει τη στήριξή του.

Απέναντι στον Αλκίνοο Ιωάννιδη τάχθηκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που θέλησε να υποβιβάσει τον συνθέτη σε πρόσφατες δηλώσεις του, προκαλώντας με τη σειρά του αντιδράσεις από αρκετούς συναδέλφους του Ιωαννίδη αλλά και εκπροσώπους των καλλιτεχνών, οι οποίοι με κοινή τους δήλωση τάχθηκαν υπέρ του συνθέτη.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση του Αχιλλέα Μπέου. Ο δήμαρχος Βόλου με δήλωσή του στρέφει τα βέλη του κατά των καλλιτεχνών, χαρακτηρίζοντας υποτιμητικά, μεταξύ άλλων, τον Γιώργο Κιμούλη, τη Λυδία Κονιόρδου και το ζεύγος Νταλάρα. Μία δήλωση στην οποία δε λείπουν οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί.

Η δήλωση Μπέου:

Προβληματίστηκα αν πρέπει να απαντήσω στη νέα πρόκληση των αυτοαποκαλούμενων ανθρώπων των “γραμμάτων και των τεχνών”, μιας χούφτας τύπων που θεωρούν, με μια απίστευτη γραφικότητα, εαυτούς και αλλήλους σαν την πεφωτισμένη ελίτ του τόπου, προς την οποία όλοι οι υπόλοιποι, προφανώς βάρβαροι και περιθωριακοί γι αυτούς, οφείλουμε να κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ και να δηλώνουμε υποταγή.

Και δεν θα το έκανα αφού η συντριπτική πλειονότητα αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση ανήκουν πια στην αρμοδιότητα της…αρχαιολογίας και ουδέν ενδιαφέρον παρουσιάζουν, αν δεν υπήρχε, μεταξύ άλλων, το ζεύγος Γιώργου – Αννας Νταλάρα που μου προκαλεί, όπως και σε εκατομμύρια Ελλήνων, πραγματική αηδία.

Αυτοί, οι ποικιλώνυμες “φιλιππινέζες” τους, οι Κιμούληδες και οι Κονιόρδες εγκατέλειψαν για λίγο την κονόμα και την αρπαχτή και έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους μπαταχτσήδες των Σταγιατών και τους ¨ακτιβιστές” για τα σκουπίδια συνεχίζοντας να προκαλούν, να προσβάλλουν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη και τη βούληση των πολιτών του Βόλου

Τα μπουλούκια των περισπούδαστων, ευαισθητούληδων και βαρέως κουλτουροπασχόντων, καλλιτεχνών, θέλουν και πάλι να επιβάλλουν την άποψή τους για θέματα που και δεν γνωρίζουν και δεν τους αφορούν. Επειδή ακριβώς θεωρούν, σε μια νέα κρίση μεγαλοπρέπειας και αυτοϊκανοποίησης, ότι υπερέχουν!

Στρατιωτάκια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι, τόσο αδέσμευτα και ελεύθερα μυαλά, αποφάσισαν να καταργήσουν τις δημοκρατικά εκλεγμένες Αρχές της πόλης και να αναλάβουν εκείνοι, έχοντας προφανώς γλυκές αναμνήσεις από τα χρόνια που σέρναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα και ο κοσμάκης χρυσοπλήρωνε τον καθένα που δήλωνε «καλλιτέχνης».

Τα ίδια έκαναν και το 2014 και πήραν την απάντηση από τους πολίτες του Βόλου. Την ίδια θα πάρουν και τώρα. Απάντηση που συμπυκνώνεται στο περίφημο «δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα», που σημειωτέον δεν το είπε ο Αχιλλέας Μπέος. Αυτά.

ΥΓ. Προς κάθε ενδιαφερόμενο. Ο χαρακτηρισμός που απέδωσα στον επαναστάτη του γλυκού νερού τραγουδοποιό δεν είναι παρά μια ακριβοδίκαιη ανταπόδοση για την άποψη που εκείνος φαίνεται πως έχει για τις δεκάδες χιλιάδες των Βολιωτών, που θα πρέπει να στερούνται του νερού για να το έχουν τζάμπα ο ίδιος, οι μπαταχτσήδες, τα “συντρόφια” και τα.. φυτά της περιοχής».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter