Παραλήρημα χρυσαυγίτη βουλευτή στη Βουλή: «Θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα Νίκου Μπελογιάννη» (Video)

Παραλήρημα χρυσαυγίτη βουλευτή στη Βουλή: «Θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα Νίκου Μπελογιάννη» (Video)

Έντονη αντίδραση από το ΚΚΕ όταν ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος αποκάλεσε τον Νίκο Μπελογιάννη «αρχισφαγέα».

Έντονο επεισόδιο στην Βουλή προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου ο οποίος είπε ότι «θα γκρεμίσουμε το σπίτι του Μπελογιάννη». Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση καταρχήν των βουλευτών του ΚΚΕ, αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη να καταγγέλλει τους τους βουλευτές της Χ.Α ως «ταγματασφαλίτες».

Τοποθετούμενος από το βήμα της Βουλής ο Π.Ηλιόπουλος είπε αναφερόμενος στο Μουσείο Ν.Μπελογιάννη ότι «τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ.Βαρδαλής σημείωσε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν έχει το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στον Μπελογιάννη, αφού όταν εκείνος πολεμούσε, αυτοί συνεργάζονταν με τους κατακτητές και φορώντας κουκούλες έστελναν τον κόσμο στο απόσπασμα.Οι οπαδοί του Χίτλερ δεν μπορούν να χωνέψουν την ήττα του φασισμού».​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter