Παραλίγο θερμό επεισόδιο στην Αραβική Θάλασσα – «Πόλεμος» ευθυνών μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας (Video)

Παραλίγο θερμό επεισόδιο στην Αραβική Θάλασσα – «Πόλεμος» ευθυνών μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας (Video)

Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, φέρνει στο φως το CNN.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, υποστηρίζει πως το ρωσικό πλοίο αγνόησε τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ρισκάροντας μία σύγκρουση.

Η ανακοίνωση του Πέμπτου Στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών, που επιβλέπει τις ναυτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, αναφέρει: «Την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης ρουτίνας στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα, ρωσικό πολεμικό πλοίο πλησίασε απειλητικά το USS Farragut».

Το δημοσίευμα του CNN αναφέρει πως το αμερικανικό πλοίο έριξε πέντε προειδοποιητικές βολές και ζήτησε από το ρωσικό πλοίο να αλλάξει πορεία, κατά τους διεθνείς κανόνες. Αρχικά, το ρωσικό πλοίο φέρεται να αρνήθηκε αλλά εν συνεχεία συμμορφώθηκε.

Η ανακοίνωση του Πέμπτου Στόλου προσθέτει: «Η αρχική άρνηση συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανόνες και ενώ το ρωσικό πλοίο έκανε επιθετική κίνηση, αύξησε τον κίνδυνο σύγκρουσης».

Η αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

«Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ανέκοψε την πορεία του ρωσικού πλοίου στην Αραβική Θάλασσα, το πλήρωμα του δεν ενήργησε με επαγγελματισμό. Χάρη στον επαγγελματισμό του ρωσικού πληρώματος απετράπη η σύγκρουση με το αμερικανικό αντιτορπιλικό», αναφέρει μεταξύ άλλων το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, που τονίζει επίσης ότι όσα ανέφερε ο Αμερικανικός 5ος Στόλος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter