Παραλήρημα Κούγια για Πέραμα: Ο πατέρας του θύματος έχει ποινικό μητρώο

Παραλήρημα Κούγια για Πέραμα: Ο πατέρας του θύματος έχει ποινικό μητρώο

Να μην γίνει πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης του Περάματος αναφέρει σε δήλωσή του ο δικηγόρος των επτά αστυνομικών Αλέξης Κούγιας, καθώς όπως υποστηρίζει θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ παράλληλα επιτίθεται κατά του πατέρα του θύματος, λέγοντας ότι έχει… «ποινικό μητρώο». Με τη μόνη διαφορά πως το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να έχει ποινικό μητρώο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι γονιός που χάνει το παιδί του από πυρά αστυνομικών ενώ ήταν άοπλο και είναι λογικό να εκφράζει την οργή του και να ζητεί να διερευνηθεί η υπόθεση.

Επίσης ο Αλέξης Κούγιας στρέφεται και κατά των δημοσιογράφων που κάλυψαν ή αναπαρήγαγαν τη συνέντευξη Τύπου της οικογένειας του θύματος κάνοντας λόγο για «ακραία επικίνδυνη  προσωπικότητα αυτών που τολμούν να δίνουν συνεντεύξεις τύπου», υπονοώντας ξανά τον πατέρα του θύματος. Αυτό βέβαια που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του ο κ. Κούγιας είναι πως σε ένα κράτος δικαίου οι αστυνομικοί οφείλουν να έχουν την πρέπουσα συμπεριφορά απέναντι σε όλους τους πολίτες. Αυτό άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα. Εάν κλείσουμε το «μάτι» σε δολοφονίες ανηλίκων για την κλοπή ενός αυτοκινήτου ανοίγει η κερκόπορτα για επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές τέτοιου είδους από αστυνομικούς.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση Κούγια:

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ εντονότατα και ως Δικηγόρος Αλέξιος Κούγιας και ως Έλληνας πολίτης Αλέξιος Κούγιας για την αηθέστατη επίθεση, η οποία έγινε τόσο εις βάρος των μέχρι να καταδικαστούν αμετάκλητα αθώων 7 νεαρών Ελλήνων αστυνομικών με λευκό ποινικό μητρώο, τους οποίους καλύπτει σύμφωνα με το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο το τεκμήριο της αθωότητος, αλλά και για την προσωπική εις βάρος μου επίθεση με σκοπό τη στοχοποίησή μου από επικίνδυνους ανθρώπους που έχουν διαπράξει ανθρωποκτονίες, ληστείες, βιασμούς, εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και κλοπές, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει έστω και μια αντίδραση από την Εισαγγελία Αθηνών, από τους Δικηγορικούς Συλλόγους και από τις ενώσεις ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων.

Προκαλώ τους δύο συναδέλφους δικηγόρους να δημοσιοποιήσουν το ποινικό μητρώο τόσο του αειμνήστου θύματος, του οποίου προβάλλουν μόνο την ηλικία, για να αναδειχθεί από ποια ηλικία άρχισε να  διαπράττει παράνομες πράξεις, αλλά κυρίως και το ποινικό μητρώο του απειλούντος ζωές εντίμων αστυνομικών και εμού προσωπικώς πάτερα του αείμνηστου θύματος, αλλά και σχεδόν όλων των μελών της οικογενείας του, για να αντιληφθούν και οι πλέον δύσπιστοι πού θα  χρησιμοποιείτο το κλεμμένο αυτοκίνητο του τίμια εργαζόμενου φτωχού Πακιστανού, και να αναδειχθεί η ακραία επικίνδυνη  προσωπικότητα αυτών που τολμούν να δίνουν συνεντεύξεις τύπου, τις οποίες προβάλλουν, χωρίς ίχνος ευθύνης δημοσιογραφικής και εν γένει, μέσα μαζικής ενημέρωσης, «δημοσιογράφοι και παρουσιαστές», με σκοπό μόνο την τηλεθέαση, χωρίς να γνωρίζουν ούτε λέξη από τη δικογραφία και το ποινικό δίκαιο.

Καλό θα είναι κάποιος να γνωστοποιήσει στους Έλληνες πολίτες και το ποινικό παρελθόν και τη σχέση με παράνομες υιοθεσίες και πωλήσεις βρεφών Ρομά στη βόρεια Ελλάδα, ενός εκ  των προσώπων που πρωταγωνιστούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, αποκρύπτοντας στοιχεία δισκογραφίας και υποστηρίζοντας νομικές γελοιότητες, γιατί αν προκληθώ, θα το αναδείξω εγώ.

Καλό επίσης είναι, όλοι αυτοί που ξαφνικά αγκάλιασαν τους Ρομά, πολιτικοί και νομικοί, να ρωτήσουν τη γνώμη της πλειονότητος των εντίμων Ρομά, που καθημερινά εργάζονται, στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και σπουδάζουν στα πανεπιστήμια, γι’ αυτές τις οικογένειες των Ρομά, που τους δυσφημούν, γιατί τόσο αυτοί που εμφανιστήκαν στις συνεντεύξεις τύπου, όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους δεν έχουν αφήσει ούτε ένα σχεδόν έγκλημα του Ποινικού Κώδικα που να μην έχουν διαπράξει.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι υπόθεση για πολιτική εκμετάλλευση,  γιατί έχει άμεσο αντίκτυπο και στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και στο αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και στη λάθος αντίληψη κοινωνικών ομάδων, ότι μπορούν να διαπράττουν το οποιοδήποτε έγκλημα, και πάντοτε θα υπάρχουν ανεύθυνοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές που για λόγους ψηφοθηρικούς και τηλεθέασης είναι πρόθυμοι να τους υπερασπιστούν, αντί να τους διορθώσουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter