Παραλήρημα Οικονόμου με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά Τσίπρα – Κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για «τραμπισμό»

Παραλήρημα Οικονόμου με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά Τσίπρα – Κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για «τραμπισμό»

Στο εντελώς αντίθετο ρεύμα από τις όψιμες εκκλήσεις για αποφυγή της πόλωσης και του έντονου προεκλογικού κλίματος κινείται πλέον επίσημα η κυβέρνηση, βάζοντας στο στόχαστρό της όχι απλώς τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά κατηγορώντας τον παράλληλα για «κλιμακούμενη προσπάθεια να πλήξει τη Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τον πολιτικό βίο» και συνολικά τα δημοκρατικά κεκτημένα της Μεταπολίτευσης.

Τα αιτήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για ορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών και για διαρκή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, την οποία εκφράζει ο Γιάννης Οικονόμου με ρητορική που ξεφεύγει από κάθε όριο.

«Θέλω να εκφράσω την αποδοκιμασία της Κυβέρνησης στην κλιμακούμενη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πλήξει τη Δημοκρατία, τους Θεσμούς και τον πολιτικό βίο με ένα σχέδιο «τραμπισμού αλά γκρέκα». Επίμονα, στις πρόσφατες  τελευταίες του τοποθετήσεις -προχθές στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του, αλλά και χθες στη συνέλευση του ΣΕΤΕ και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- ο κ. Τσίπρας ζήτησε, ανάμεσα στ’ άλλα, από τον Πρωθυπουργό «να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στη πορεία προς τις εκλογές». Πρόκειται για ανήκουστο και εκτός κάθε τάξης -πολιτικής και συνταγματικής- αίτημα, το οποίο προσβάλει βαθύτατα τη λαϊκή βούληση» απάντησε εισαγωγικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταφερόμενος κατά του Αλ. Τσίπρα ειδικά για το αίτημα να αντικατασταθεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Φαίνεται ότι ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι η αμφισβήτηση της ομαλότητας, η αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών και η δημιουργία συνθηκών τοξικότητας. Προσπαθεί να εισάγει στην Ελλάδα τις διχαστικές πρακτικές του τραμπισμού, προκειμένου να καλλιεργήσει νοσηρό κλίμα, να δικαιολογήσει τόσο την πολιτική του υστέρηση στις δημοσκοπήσεις και να οικοδομήσει γραμμή άμυνας για την επόμενη πολιτική περίοδο» κατηγόρησε ακόμα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για μία «ανεύθυνη και εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική, με επιπτώσεις και στην πορεία της οικονομίας και  ενδεχομένως στα εθνικά μας ζητήματα» και κατηγορώντας τον ακόμα πως επιδεικνύει «ελαφρότητα και ανευθυνότητα, σε έναν κόσμο που, εξαιτίας των κρίσεων, απαιτεί σοβαρότητα, στιβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι η δημοκρατική ομαλότητα συνιστά κεκτημένο της Μεταπολίτευσης και καμία διχαστική πολιτική προσέγγιση δεν θα τη θέσει σε κίνδυνο. Όμως με τις χθεσινές του αναρτήσεις και τα κομμάτια από την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -που φρόντισε με τον τρόπο αυτό να αναδείξει και να υπογραμμίσει- δείχνει και κάτι ακόμη: Ότι αποφάσισε  να προχωρήσει από την τοξικότητα στον εκχυδαϊσμό» συμπλήρωσε ακόμα ο Γ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση του documentonews.gr ειδικά για τον Μάκη Βορίδη και την προ των εκλογών του 2019 δήλωσή του πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές» και για το εάν ένας τέτοιος υπουργός μπορεί να διασφαλίσει μία ομαλή πορεία στις εκλογές, ο εκπρόσωπος απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το στέλεχος της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως «νομίζω ότι απάντησα πάρα πολύ καθαρά».

Υπενθυμίζεται πως στην προχθεσινή εισήγησή του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει από σήμερα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο, να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών για να πάει η χώρα ομαλά στην πορεία προς τις εκλογές, να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο, καθώς και να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στην πορεία προς τις εκλογές.

Ταύτιση ακροδεξιάς-Τσίπρα

Ο Γ. Οικονόμου δέχθηκε στη συνέχεια ερώτημα για την ταύτιση αυτή του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ και την ακροδεξιά τακτική και ρητορική του Αμερικανού πρώην προέδρου, και ειδικότερα για το εάν είναι βαριά μία τέτοια συσχέτιση.

«Βαριά είναι τα υπονοούμενα και τελείως ανεύθυνα και επικίνδυνα είναι τα επιχειρήματα που προσπαθεί να προβάλει, η τακτική που προσπαθεί να προβάλει ο κύριος Τσίπρας προκειμένου να οικοδομήσει τη δική του γραμμή άμυνας για την επόμενη πολιτική περίοδο. Είναι επικίνδυνα μονοπάτια αυτά. Είναι επιχειρήματα, αιτήσεις και προτάσεις που είναι εκτός κάθε πολιτικής και συνταγματικής τάξης, που αμφισβητούν τη λαϊκή βούληση, που δεν λαμβάνουν υπόψη τους ούτε τους τρέχοντες πολιτικούς συσχετισμούς. Κυρίως όμως, που αμφισβητούν το μεγαλύτερο κεκτημένο της μεταπολίτευσης, που είναι η δημοκρατική ομαλότητα. Όλα αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια» δήλωσε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τα σφοδρά του πυρά να κατευθύνονται στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα, συνεχίζοντας με ακόμα πιο βαριές κουβέντες.

«Προφανώς στην αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως ο κύριος Τσίπρας έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα πράγματα για να μεταχειρίζεται αυτή την τακτική. Κάτι τέτοιο όμως δεν βοηθάει ούτε τη χώρα, ούτε την κοινωνία, και προσβάλει πρώτα απ’ όλα τη δημοκρατική μας παράδοση, το κεκτημένο αυτό του συνόλου του πολιτικού κόσμου» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter