Παραμένει εκτός της βρετανικής «πράσινης λίστας» η Ελλάδα

Παραμένει εκτός της βρετανικής «πράσινης λίστας» η Ελλάδα

Νέο πλήγμα στα κυβερνητικά σχέδια για τον τουρισμό ήρθε μέσω της επικαιροποίησης της περίφημης λίστας της Βρετανίας σχετικά με τους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Μετά τη νέα επικαιροποίηση, η Ελλάδα παραμένει στην «πορτοκαλί λίστα» για ακόμη τρεις εβδομάδες, γεγονός που ουσιαστικά σημαίνει πως οι ελπίδες για το -δίχως περιορισμούς- άνοιγμα του τουριστικού διαύλου μεταξύ της χώρας και της Βρετανίας μετατίθενται για τα τέλη Ιουλίου, καθώς οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις χώρες που υπάγονται στην «πορτοκαλί λίστα», οι Βρετανοί ταξιδιώτες πρέπει να μπαίνουν σε 10ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Οι νέες επικαιροποιημένες οδηγίες των Βρετανών ανακοινώθηκαν σε μία περίοδο όπου επικρατεί ανησυχία για την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, η οποία μεταξύ άλλων έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Στην πράσινη λίστα (οι ταξιδιώτες δεν έχουν υποχρέωση να μπουν σε καραντίνα) του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών προστέθηκαν προορισμοί όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μάλτα, η Μαδέιρα, το Ισραήλ, τα Μπαρμπέιντος και ορισμένα νησιά της Καραϊβικής.

Στην κόκκινη λίστα (υποχρέωση καραντίνας σε ξενοδοχείο και αφίξεις) προστέθηκαν ηΕρυθραία, η Αϊτή, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Μογγολία, η Τυνησία και η Ουγκάντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια λίστα παραμένει η Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αφαιρέσει το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας στους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που επιστρέφουν από χώρες εκτός πράσινης λίστας. Ωστόσο, το θέμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος αργότερα, εντός των υπολοίπων καλοκαιρινών μηνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter