Παραμένει η απόσταση ΕΕ - Βρετανίας για τις εμπορικές σχέσεις μετά το «διαζύγιο»

Τα τρία σημεία που αποτελούν «αγκάθι» για τις διαπραγματεύσεις Ε.Ε - Βρετανίας.

Οι συζητήσεις μεταξύ των διπλωματών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, με τον Μισέλ Μπαρνιέ να τονίζει ότι υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Το deal Ευρωπαϊκής Ένωσης - Βρετανίας για τις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις στη νέα εποχή θα επιτευχθεί μόνο εάν υπάρξει πρόοδος εντός των επομένων εβδομάδων και οι δύο πλευρές βρουν τη «χρυσή τομή».

Όπως σημείωσε ο διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ, η αλιεία, οι δεσμεύσεις για διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού και η διακυβέρνηση της μελλοντικής συμφωνίας αποτελούν τα τρία «αγκάθια» που έχουν δημιουργήσει απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, ο Μπαρνιέ επεσήμανε ότι οποιαδήποτε νέα συμφωνία για οικονομικές σχέσεις με τη Βρετανία πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις ισότιμων όρων για δίκαιο ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών ενισχύσεων, «ισχυρούς» μηχανισμούς για την επίλυση διαφορών, συμπεριλαμβανομένων των «αποτελεσματικών διορθωτικών μέτρων» και μια συμφωνία για την αλιεία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.