Παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ – Εντείνεται η ανησυχία για Β. Ελλάδα και Αχαΐα

Παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ – Εντείνεται η ανησυχία για Β. Ελλάδα και Αχαΐα

Ενώ τα εμπορικά καταστήματα ανεβάζουν και πάλι ρολά και ανοίγουν τις πόρτες τους, οι ειδικοί συνεχίζουν να κρούουν το καμπανάκι για περαιτέρω εξάπλωση των κρουσμάτων και η κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της στην ατομική ευθύνη και τα self test, αφού η εικόνα στα νοσοκομεία της χώρας συνεχίζει να είναι τραγική.

Στο επίκεντρο της πίεσης βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας.

Μέσα σε τρεις ημέρες, από την περασμένη Παρασκευή έως και χθες, Κυριακή, εισήχθησαν περισσότεροι από 1.600 ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εφημερίες των νοσοκομείων της Αττικής την Κυριακή (4/4) εισήχθησαν για νοσηλεία 189 ασθενείς, ενώ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της συμπρωτεύουσας που εφημέρευε, σημειώθηκε ρεκόρ εισαγωγών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ στην Αττική έφτασαν τους 75, κάποιοι εκ των οποίων περιμένουν πάνω από δύο 24ωρα. Οι 17 από αυτούς είναι μόνο στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” και ακόμη 16 στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Προβληματίζουν οι νέοι

Παράλληλα, ολοένα και αυξάνονται οι νοσηλείες νεότερων ανθρώπων στα νοσοκομεία με δεδομένο ότι οι πολίτες 70 ετών και άνω βρίσκονται σε διαδικασία εμβολιασμού.  Πλέον, όπως προκύπτει από την ανάλυση των επιδημιολογικών στοιχείων, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στην πλειοψηφία των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ) είναι κάτω των 50 ετών.

Για το γεγονός πως νοσηλεύονται πλέον νεότεροι άνθρωποι στα νοσοκομεία της χώρας έχουν αναφερθεί και οι ειδικοί, όπως η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Ανησυχία για Αχαΐα και Θεσσαλονίκη

Έντονη είναι και η ανησυχία που επικρατεί όμως για την αναζωπύρωση του ιού που διαπιστώνεται στη βόρεια Ελλάδα, ιδίως σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη. Μέσα σε έναν μήνα οι νοσηλευόμενοι στη βόρεια Ελλάδα υπερδιπλασιάστηκαν. Αρνητικό ρεκόρ σημειώνεται στη συμπρωτεύουσα στους διασωληνωμένους, που έφτασαν τους 120 από 107 που ήταν στις 2 Απριλίου.

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπως όπως το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο, το Παπαγεωργίου, το Παπανικολάου βλέπουν μέρα με τη μέρα τις κλίνες να γεμίζουν με έντονους ρυθμούς προκαλώντας περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ που ξυπνά μνήμες από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε εστία υγειονομικής ανησυχίας εξελίσσεται και η Στερεά Ελλάδα, με αυξημένες πληρότητες στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού.

Η τρέχουσα εβδομάδα, όπως λένε οι ειδικοί θα είναι επίσης κρίσιμη με την πίεση να συνεχίζεται όπως φαίνεται όλο τον Απρίλιο.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter