Παραμένει προσωρινά πρωθυπουργός στη Θουριγγία ο Κέμεριχ

Παραμένει προσωρινά πρωθυπουργός στη Θουριγγία ο Κέμεριχ

Διατηρείται στον πρωθυπουργικό θώκο του γερμανικού κρατιδίου της Θουριγγίας ο Τόμας Κέμεριχ, παρά το γεγονός πως την Πέμπτη ανακοίνωσε την παραίτησή του, λόγω του σάλου που προκλήθηκε με την εκλογή του, η οποία συνέβη με τις… ευλογίες του ακροδεξιού AfD.

Παρά την ανακοίνωση, χθες, της παραίτησής του, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εκλογή του με τις ψήφους της ακροδεξιάς, ο Τόμας Κέμεριχ φαίνεται ότι θα παραμείνει ακόμη ως Πρωθυπουργός στη Θουριγγία, προκειμένου να μην υπάρξει νομικό και διοικητικό πρόβλημα για το κρατίδιο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κέμεριχ πριν από λίγο, προς το παρόν δεν συνιστάται να εγκαταλείψει τη θέση του, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση έχει αποχωρήσει ενώ δεν ορίστηκε ποτέ νέο υπουργικό συμβούλιο. Η νομική υπηρεσία του κρατιδίου, εξήγησε, ότι πρότεινε ομόφωνα την παραμονή του στην πρωθυπουργία, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Κοινοβούλιο και να κριθεί το ερώτημα της διάλυσής του και της προκήρυξης νέων εκλογών. Ο ίδιος ωστόσο τόνισε ότι επιθυμία του είναι να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

Ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας πάντως ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται του δικαιώματος για αποδοχές ύψους περίπου 94.000 ευρώ για την σύντομη παραμονή του στη θέση, έπειτα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «σκάνδαλο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter