Παραμένει σημαιοφόρος της «σκευωρίας Novartis» ο Μητσοτάκης

Παραμένει σημαιοφόρος της «σκευωρίας Novartis» ο Μητσοτάκης

Ξαναγράφει το αφήγημα της «σκευωρίας» συμπληρωμένο με τον όρο «πολιτική» ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Ο ίδιος επέμεινε όχι μόνο στη θεωρία των πρώην ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων, αλλά και στο σύνολο των χαρακτηρισμών κατά πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων και δικαστών, και όλα αυτά, την ώρα που κρατούσε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου στα χέρια του, το οποίο αποδόμησε παντελώς τις κατηγορίες της «συμμορίας και του υποκόσμου».

Όπως αναμενόταν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμετανόητος, επιχειρώντας να ξαναγράψει την γραμμή άμυνας της κυβέρνησής του, παρά τις, περί του αντιθέτου, αποφάσεις του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου. Στο τέλος της δευτερολογίας του μάλιστα, επιχείρησε να κρύψει τις εξηγήσεις που όφειλε να δώσει για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis και τις εξελίξεις-κόλαφος για το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ την τελευταία τετραετία για «σκευωρία» και «συμμορία» κατά πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Πολιτική σκευωρία του χειροτέρου επιπέδου αυτή που στήθηκε από εσάς» απευθύνθηκε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός, αφού προηγουμένως διάβασε επιλεκτικά κάποια σημεία της απόφασης για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας και ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με σκοπό να στοχοποιηθούν χωρίς στοιχεία, πολιτικά πρόσωπα και για την υπόθεση Novartis, αλλά και για άλλες μεθοδεύσεις, ώστε να διωχθούν και άλλα πρόσωπα, όπως ο δημοσιογράφος κύριος Παπαχρήστος» ανέφερε παρελκυστικά, παρότι οι κατηγορίες με τις οποίες σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία και στελέχη του ΠΑΣΟΚ επέμεναν επί τέσσερα χρόνια να κάνουν λόγο για «συμμορία» και «σκευωρία», που κατέπεσαν από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Χωρίς να απολογηθεί ούτε στους δημοσιογράφους που συκοφάντησε ως «συμμορία» και «υπόκοσμο», από το στόχαστρο του Κυρ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε το Documento. «Τι λέει το βούλευμα» αναρωτήθηκε, για να συνεχίσει:

«Στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από αρχές μήνα Μαρτίου 2017 μέχρι 23 Μαρτίου, με πρόθεση και κατά παράβαση των υπηρεσιακών καθηκόντων του, ως ασύμβατο με αυτό, παρενέβη στο έργο της εισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου, η οποία ενεργούσε προκαταρκτική εξέταση για τυχόν διάπραξη αδικημάτων της απιστίας, δωροληψίας και δωροδοκίας από πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαδικασία έγκρισης τιμολόγησης, συνταγογράφησης, φαρμακευτικών σκευασμάτων της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis θυγατρικής. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της ο κύριος Παπαγγελόπουλος, με την κυρία Ράικου, και σε μη ακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, ο κ. Παπαγγελόπουλος της άσκησε πίεση απαιτώντας από αυτήν επιτακτικά να διαβιβάσει το φάκελο της Novartis στη Βουλή προς ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων, που να δικαιολογούν την ενέργεια αυτή, πράγμα που ο ίδιος γνώριζε, προτρέποντάς την όπως εξελίφθει να κατασκευάσει στοιχεία. Στη συνέχεια της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ότι δεν είναι αυτής της σχολής, ο άνθρωπος στον οποίο είχατε αναθέσει την αρμοδιότητα της διαφάνειας, διατύπωσε σε βάρος της απειλή “κάτσε και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου”. Ωραίο μπουμπούκι διαλέξατε για αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Και στη συνέχεια, προκειμένου να καμφθεί η αντίστασή της και να ενδώσει στις παράνομες προτροπές του, φρόντισε να διοχετεύσει προς δημοσίευση στην εφημερίδα Documento, ορίστε, εδώ το πρωτοσέλιδο στις 23/3/17 στοχευμένα, εντελώς αβάσιμη αναφορά, που ενέχει σαν απειλή ενάρξεως πειθαρχικών διαδικασιών σε βάρος της. Πάρτε τα, να τα χαίρεστε» ήταν το απόσπασμα στο οποίο αναφέρθηκε στο βούλευμα για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Μάλιστα, επιμένοντας στις συκοφαντίες που εξαπέλυσε τον περασμένο Ιανουάριο κατά πολιτικών, δημοσιογράφων και δικαστών, επικαλέστηκε για μία ακόμα φορά το «κλάμα του Παναγιώτη Πικραμένου» και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «δεν ζητήσατε συγγνώμη», συνεχίζοντας στη γραμμή της σκευωρίας, πλην όμως πλέον «πολιτική». Σημειώνεται πως αναφορές έκανε και στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες, επιχειρώντας να κρύψει πίσω από την παραπομπή του τα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου επί των ημερών του.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνέχισε τονίζοντας πως «αυτό που θα κάτσει στο εδώλιο είναι το ηθικό σας πλεονέκτημα, όταν επιχειρήσατε να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας. Και τα πολιτικά πρόσωπα, με μία εξαίρεση, που επιχειρήσατε να κατηγορήσετε έχουν αποδοθεί στην κοινωνία ως αθώοι». Στο τέλος δε της ομιλίας του, εμφανώς προβληματισμένος με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα των προηγούμενων ετών πως «τώρα θα σας πάμε εμείς μέχρι τέλους» και παρότι η πατρότητα της «απειλής» ανήκει στον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέλος μια απορία. Τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε θα μας πάτε μέχρι τέλους; Θα με βάλετε φυλακή; Όλους; Τη δεύτερη φορά ε; Ωραία, καλά πάμε» αναφέρθηκε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας «κύριε Τσίπρα δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς» και καταλήγοντας πως «ο λαός έχει μνήμη, κρίση, συγκρίνει, και ξέρει πολύ καλά ποιοι έβγαλαν τη χώρα από το αδιέξοδο, κράτησαν δυνατή τη δημοκρατία, ανέταξαν το κύρος της χώρας, και ευτυχώς δεύτερη φορά δεν θα υπάρξει» τονίζοντας μάλιστα πως «γιατί αλλιώς πράγματι θα κινδύνευε η δημοκρατία».

Διαψεύδει ξανά εκλογές

Αξίζει να σημειωθεί πως η δευτερολογία του Κυρ. Μητσοτάκη ξεκίνησε και πάλι με συγκρίσεις με την κυβέρνηση Τσίπρα του 2015, με αναφορές και πάλι στο δημοψήφισμα, τις κλειστές τράπεζες, τον Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και πιθανή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΜέΡΑ25 σε μία επόμενη κυβέρνηση. Ο ίδιος στάθηκε για αρκετή ώρα στη σύγκριση της δικής του κυβέρνησης με της πρώτης του ΣΥΡΙΖΑ, και επανέλαβε την προσπάθειά του να βάλει τον πήχη για την κυβέρνησή του στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η σημαντικότερη αναφορά ωστόσο, πλην των παραπάνω για το σκάνδαλο Novartis και την επιμονή στο αφήγημα της σκευωρίας, ήταν η διάψευση των πρόωρων εκλογών που επιχείρησε να κάνει, παρότι είναι ο ίδιος που με δηλώσεις του, ανακοινώσεις υποψηφίων, περιοδείες και κυβερνητικές αποφάσεις έχει ρίξει πολύ νερό στον μύλο της πραγματοποίησής τους.

«Θα σας ξαναπώ για ακόμα μια φορά, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Φαίνεται να μην το ακούτε. Η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου» τόνισε, και μένει να φανεί από την ιστορία εάν θα επιβεβαιωθεί ή όχι η -ακόμα μία- διαβεβαίωσή του.

Με τη μάσκα κοινωνικής ευαισθησίας και προεκλογικά καθρεφτάκια στη Βουλή ο Μητσοτάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter