Παραμένει στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου: «Παραποιήθηκε η κατάθεση μου»

Παραμένει στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου: «Παραποιήθηκε η κατάθεση μου»

Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε και το τρίτο αίτημα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για αποφυλάκιση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του επίμαχου απορριπτικού βουλεύματος ο Γιάννος Παπαντωνίου που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Ο ίδιος σε δήλωσή του υποστηρίζει πως η «πιθανότητα τέλεσης νέων αδικημάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο να υποστηριχτεί εφόσον δεν κατέχω σήμερα δημόσιο αξίωμα» και πως η απόρριψη του αιτήματος του στηρίχτηκε σε παραποιημένη κατάθεση.

Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι: 

«Η πιθανότητα τέλεσης νέων αδικημάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο να υποστηριχτεί εφόσον δεν κατέχω σήμερα δημόσιο αξίωμα. Για να ξεπεράσει αυτό το αδιέξοδο, η νέα απορριπτική απόφαση κατέφυγε σε ένα ψέμα: παραποίησε ένορκη κατάθεσή μου καταγεγραμμένη στην απολογία μου κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας. Στην απολογία μου αναφέρονται τα εξής: 

Ερώτηση: Εκτός από τους λογαριασμούς που είναι ήδη γνωστοί στην ανάκριση, διαθέτετε οπουδήποτε στον κόσμο οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό ή οποιοδήποτε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν;

Απάντηση: Εγώ, κατηγορητικά όχι, ούτε η σύζυγός μου.

Στο κείμενο της απορριπτικής απόφασης η ένορκη αυτή κατάθεση παραποιήθηκε ως εξής:

“(Δεν) μπορεί να κριθεί πειστική η θέση του (κατηγορουμένου) ότι δεν γνωρίζει ή δεν θυμάται άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς του”.

Το κατηγορηματικό “όχι” μεταφράστηκε σε “δεν γνωρίζω, δεν θυμάμαι”!

Η απόφαση κατέληξε στο ότι ο τερματισμός της προφυλάκισης επιτρέπει “τη συνέχιση του (τελεσθέντος) αδικήματος μέσω μη εισέτι γνωστών λογαριασμών που ήδη διαθέτει”.

Με την παραποίηση της ένορκης κατάθεσης κατασκευάστηκε ο μύθος της δήθεν ύπαρξης άλλων “μη εισέτι γνωστών λογαριασμών” για να “δικαιολογηθεί” η συνέχιση της προφυλάκισης.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter