Παραμένει στο 90% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Παραμένει στο 90% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Ασφυκτικά γεμάτες παραμένουν οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, όπως επισημαίνει η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία.

Όπως επισήμανε, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» νοσηλεύονται με κορονοϊό περισσότεροι από 300 ασθενείς εκ των οποίων περίπου οι 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σε όλη την Αττική η κάλυψη σε ΜΕΘ είναι γύρω στο 90%.

«Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, γιατί έχουμε κουραστεί όλοι. Έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζουμε να βλέπουμε κρούσματα αρκετά και αυτό μας αποκαρδιώνει», υποστήριξε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και εξέφρασε την ανησυχία της για αυτή την εβδομάδα, όσον αφορά τα κρούσματα αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. 

Ερωτηθείς με το κατά πόσο θα διαρκέσει η παράταση του το lockdown, απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι πρέπει να το αφήσουμε στην ομάδα που επιβλέπει όλα τα δεδομένα.

Το Σύστημα Υγείας δέχεται ισχυρές πιέσεις εδώ και ημέρες από τις αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία με την πληρότητα στις ΜΕΘ να παραμένει στο 90%.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter