«Παραμένουμε στο ελληνικό πρόγραμμα» διαβεβαιώνει η Λαγκάρντ τον Σόιμπλε

«Παραμένουμε στο ελληνικό πρόγραμμα» διαβεβαιώνει η Λαγκάρντ τον Σόιμπλε

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, το ΔΝΤ παραμένει «πλήρως ενεργό» στις συζητήσεις για την Ελλάδα.

Συνάντηση στο περιθώριο του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας είχαν η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκαρντ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, που αναμεταδίδει το Bloomberg ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών καλωσόρισε τις «διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως ενεργό» στις συζητήσεις για την Ελλάδα, «με στόχο να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία (early agreement) για ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να στηριχθεί με τη χρήση πόρων του Ταμείου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή ανάκαμψη «κερδίζει momentum αλλά μακροπρόθεσμες ανισορροπίες και μια σειρά από ρίσκα θολώνουν τις προοπτικές».

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) διαβεβαίωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αυτή την εβδομάδα ότι το ΔΝΤ σκοπεύει να παραμείνει με εποικοδομητικό τρόπο εμπλεκόμενο στις συνομιλίες για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Η Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε με τον Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης κατά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και του είπε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει τη συμμετοχή του, ανέφερε ο εκπρόσωπος σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η κα Λαγκάρντ και πάλι διαβεβαίωσε τον υπουργό Οικονομικών ότι το ΔΝΤ συμμετέχει με εποικοδομητικό τρόπο στις εν εξελίξει συζητήσεις και συνεχίζει να εργάζεται για μια γρήγορη συμφωνία για την πλήρη συμμετοχή στο πρόγραμμα διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων από το ΔΝΤ», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι εικασίες να συζητεί κανείς τι θα κάνει η Γερμανία στην περίπτωση που το ΔΝΤ πράγματι αποχωρήσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter