Παραμένουν μέχρι νεωτέρας τα περιοριστικά μέτρα – Έτοιμοι να δεχτούμε μεγαλύτερες ποσότητες εμβολίων

Παραμένουν μέχρι νεωτέρας τα περιοριστικά μέτρα – Έτοιμοι να δεχτούμε μεγαλύτερες ποσότητες εμβολίων

Είμαστε έτοιμοι να δεθχούμε μεγαλύτερες ποσότητες εμβολίων και να προχωρήσει ο μαζικός εμβολιασμός, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης και πρόσθεσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ακριβής τοποθεσία των τεσσάρων μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων.

Για το θέμα της πανδημίας και των εμβολίων είπε ακόμη ο κ. Ταραντίλης: «Θέλουμε να κρατήσουμε υπό έλεγχο την διασπορά του ιού. Υπάρχουν μεταλλάξεις, που αντιμετωπίζονται μεν από τα υπάρχοντα εμβόλια, αλλά έχουν χαρακτηριστικά που μπορεί να κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό». Πάντως δεν απάντησε για το πότε θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων και του περιορισμού στις μετακινήσεις. Επίσης δεν ήταν σε θέση να πει πότε θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την φυσική διδασκαλία γι αυτό και σε συνάρτηση με την εισήγηση της επιτροπής στόχος είναι να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια το συντομότερο δυνατό». 

Αντίθετα ο κ. Ταραντίλης καίτοι, όπως ανέφερε κατ επανάληψη είναι πανεπιστημιακός δάσκαλος, δεν έκανα καμία αναφορά στο άνοιγμα των πανεπιστημίων που παραμένουν κλειστά για δεύτερο χρόνο. Για το θέμα των Χιονοδρομικών Κέντρων είπε ότι δεν υπάρχει διάσταση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Άδωνη Γεωργιάδη, αν και δεν ήταν σε θέση να πει εάν και πότε θα ανοίξουν.

Αναφέρθηκε στο θέμα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός θα θέσει σήμερα στην διάσκεψη των ηγετών της ΕΕ, το θέμα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ελπίζουμε να αποφασιστεί, γιατί είναι ένα θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας». Διευκρίνισε ότι δεν είναι υποχρεωτικό, όποιος θέλει θα το κάνει και θα μειώνει τις άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως το τεστ Covid.

Ελληνοτουρκικός διάλογος

«Προσβλέπουμε σε συνεργασία και έντονη παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Ταραντίλης και πρόσθεσε ότι ο Τζο Μπάιντεν γνωρίζει καλά και σε βάθος τα θέματα της περιοχής. Όσον αφορά τις διερευνητικές επαφές που αρχίζουν την Δευτέρα είπε ότι «Στόχος είναι να βρεθούν κοινά σημεία σύγκλισης για την επόμενη φάση του διαλόγου που θα είναι περιορισμένος στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ». 

Σημείωσε ότι η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια αποτελεί πάντα κυριαρχικό δικαίωμα που θα το ασκήσει όταν κρίνει. Για το ενδεχόμενο διαφωνίας στις διερευνητικές και τι θα πράξει η χώρα εάν η Τουρκία βάλλει κι άλλα θέματα στη ατζέντα ή εάν θα αποχωρήσει, επανέλαβε απλώς ότι «θα συζητήσουμε αποκλειστικά την υφαλοκρηπίδα και την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών». Για το αίτημα του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της τριερούς του Βερολίνου (Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας), ο κ. Ταραντίλης απάντησε: «Ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα κ. Καλπαδάκης έχει ενημερωθεί πλήρως από την κ. Σουρανή για το περιεχόμενο της τριμερούς στο Βερολίνο. Το ότι δεν το γνωρίζει ο κ. Κατρούγκαλος αποτελεί εσωτερικό θέμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την απόφαση της συνόδου των πρυτάνεων σχετικά με το νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «το νομοσχέδιο είναι εμβληματικό γιατί φέρνει αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό. Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν. Το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί και να υλοποιηθεί». Επικαλέστηκε πάντως και την ιδιότητα του πανεπιστημιακού για να υποστηρίξει την αστυνομική καταστολή στα πανεπιστήμια.

Τέλος για το θέμα της μετακίνησης του Δημήτρη Κουφοντίνα είπε ότι [σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζεται ότι προβλέπει ο νόμος και σύμφωνα με τον νόμο ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν δικαιούται μετακίνησης στις φυλακές Κορυδαλλού». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter