Παραμένουν τα προβλήματα στο Ρέθυμνο από την πρόσφατη κακοκαιρία

Παραμένουν τα προβλήματα στο Ρέθυμνο από την πρόσφατη κακοκαιρία

Για τις καταστροφές που υπέστη το Ρέθυμνο και αίτημα για συνδρομή και αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία, θα ενημερώσει αύριο Πέμπτη τα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης εφιστά την προσοχή στους οδηγούς, καθώς έχουν προκύψει προβλήματα σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Μάλιστα, σε πολλά τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα και της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν συνεχείς βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Εξάλλου, κλειστοί παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί τα οδικά τμήματα: Ζωνιανά – Κράνα, Σταυρός – Μπαλί, το τμήμα της επαρχιακής οδού προς Καλονύκτη και Παλαίλημνος – Σαϊτούρες.

Σοβαρά προβλήματα με καταπτώσεις και καθιζήσεις υπάρχουν επίσης στα τμήματα: Ρέθυμνο – Φράγμα Ποταμών – Παντάνασσα-Απόστολοι, Γαράζο – Αξό (διασταύρωση Βενί), Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγία Γαλήνη, Παλέ – Σελλιά. Στο τμήμα της επαρχιακής οδού 14 Ρέθυμνο – Ρουσσοσπίτι, στο ύψος της Αγίας Ειρήνης έχουν σημειωθεί βραχοπτώσεις και για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων η κίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται από το Χρωμοναστήρι. Επίσης προβλήματα υπάρχουν στη διαδρομή Πάνορμο – Πέραμα, Καρέ – Σελί – Γουλεδιανά – Μύρθιο και Επισκοπή – Αργυρούπολη – ΒΟΑΚ

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, αυστηρά απαγορεύεται η διάβαση από όλα τα ρέματα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, από το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού αλλάζει με βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας στην Κρήτη, και ισχυρούς ανέμους αρχικά νοτιοδυτικούς και από την Κυριακή αλλάζουν σε βόρειους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter