Φωτιά στην Πεντέλη: Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πυρόπληκτες περιοχές – Πάνω από 100 τα ακατάλληλα κτίρια

Φωτιά στην Πεντέλη: Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πυρόπληκτες περιοχές – Πάνω από 100 τα ακατάλληλα κτίρια

Σημαντικές είναι οι καταστροφές από το πρόσφατο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε στις 19 Ιουλίου και έπληξε τους δήμους Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας-Πικερμίου. Σύμφωνα με τον Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες σε 155 κτίρια, με τον παρακάτω απολογισμό:

  • Έγιναν αυτοψίες σε 121 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 37 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 45 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 39 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.
  • Έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος και 3 επικίνδυνοι για χρήση.
  • Ελέγχθηκαν 24 αποθήκες εκ των οποίων 3 κρίθηκαν κατάλληλες, 9 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση και 12 επικίνδυνες για χρήση.
  •  Έγιναν αυτοψίες σε 5 ιερούς ναούς, εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση.

Τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα συνεχίζουν και την Παρασκευή τις αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές της Αττικής.

Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ αναγνωρίζει ότι δεν έχει αποκατασταθεί στο σύνολό του το Δίκτυο ηλεκτροδότησης σε βορειοανατολική Αττική και Μέγαρα, έπειτα από την επέλαση των πύρινων μετώπων.

Αφού σημειώνει ότι τα συνεργεία παραμένουν στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές, καλεί τους κατοίκους που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ στη δωρεάν γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 800 400 4000 ή στο 11500/211 1900 500.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter