Παραμένουν τα SMS – Εστίαση με κωδικό «6» – Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από Μεγάλη Πέμπτη

Παραμένουν τα SMS – Εστίαση με κωδικό «6» – Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από Μεγάλη Πέμπτη

Aνακοινώσεις για τη χρήση των SMS και τις διαδημοτικές μετακινήσεις έγιναν το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 θα ανοίξει νωρίτερα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης τα εξής μέτρα για τις επόμενες ημέρες:

  • Παραμένει η υποχρέωση αποστολής SMS μέχρι την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων
  • Από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις
  • Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου η μετάβαση στην εστίαση θα γίνεται με τον κωδικό «6» στο 13033

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι το κλείσιμο της εστίασης θα γίνεται στις 22:45 ώστε άπαντες να έχουν γυρίσει στα σπίτια τους το αργότερο στις 23:00. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εστιατόρια και τα καφέ θα λειτουργούν χωρίς μουσική, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπενθύμισε τα μέτρα που θα ισχύουν στο υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας όσον αφορά τις λειτουργίες και τις εκκλησίες. Επίσης, έγιναν ξανά οι συστάσεις για χρήση self test πριν από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις της Κυριακής του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, την ημέρα αυτή επιτρέπονται οι μετακινήσεις με αποστολή του κωδικού «6» στο 13033 για συναθροίσεις με ανώτατο όριο 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και 12 ατόμων σε εξωτερικό χώρο που προέρχονται από έως 2 οικογένειες.

Η ενημέρωση της Μεγάλης Τετάρτης

Εκκλήσεις Κικίλια για… ήσυχη αντιπολίτευση

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφέροντας στοιχεία για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι τον Μάιο θα εμβολιάζονται στη χώρα όλοι οι πολίτες άνω των 30, θέτοντας στόχο για 100.000 εμβολιασμούς ημερησίως τις επόμενες ημέρες στα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Στη συνέχεια, έκανε εκκλήσεις για… πιο ήσυχη αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι: «Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια», με αφορμή τα όσα είπε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας για τα εμβόλια.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 ετών

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα για τα ραντεβού των 40-44 ετών θα ανοίξει νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 45-49 ετών.

«Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της επιδημίας»

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παρατηρείται αποκλιμάκωση της επιδημίας, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Η μείωση έφτασε στο 15% και ο δείκτης θετικότητας παρουσίασε μείωση 4,5%, είπε ωστόσο σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Η όποια χαλάρωση σχεδόν αυτόματα θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι, υπογράμμισε, γι αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter